Sport

Walesi vereségével pótselejtezőre kényszerül a magyar válogatott

Walesi vereségével pótselejtezőre kényszerül a magyar válogatott

2019. november 20., szerda
Walesi vereségével pótselejtezőre kényszerül a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott kétgólos vereséget szenvedett Cardiffban az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában, így márciusban pótselejtezőre kényszerül.

Két napra magyar várossá változott Cardiff a Wales elleni Európa-bajnoki selejtező idejére. Utoljára talán a 2016-os kontinenstornán volt ilyen szépszámú magyar szurkolósereg külföldön, megközelítőleg 3000 magyar drukker látogatott el a walesi fővárosba, ráadásul sokan úgy tették mindezt, hogy nem jutottak belépőjegyhez. Nem csoda, hogy lázba jöttek a szurkolók, hiszen győzelem esetén a válogatott egyeneságon kvalifikálhatta volna magát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A pubokban walesiek és magyarok kedélyesen iszogattak egymás mellett. A várral szembeni focis sörözőben a helyi serfőzők élénk fantáziájáról árulkodó Bale ale nevezetű sör mellett néhány walesi drukker magabiztosan győzködött afelől, hogy a Bale, Ramsey, James hármassal nem bír majd az összeszokatlan magyar védelem. Rövid társalgás után kiderült, legalább egy közös dolog volt bennünk: egyikünk sem szerette volna, hogy döntetlennel végződjön a találkozó, hiszen az Szlovákia továbbjutását eredményezte volna. A magyar tábor két és fél órával a kezdő sípszó előtt egységesen vonult a Cardiff City Stadionjához. A dalokat harsogó, füstbombákat és görögtüzeket csóváló tömeg láttán az utcákon sétáló és az ablakokban bámészkodó helyiek telefonjaikhoz kaptak és szelifket készítettek, videókat rögzítettek a tekintélyt parancsoló vonulásról.

A 31 ezer férőhelyes stadionban a walesi szurkolók is bemutatták, hogy képesek fantasztikus hangulatot varázsolni, kedvenceik hamar kedvükre tettek: a 15. percben Bale Lang mellett ballal Ramsey fejére csavarta a labdát, aki az öt és felesről, senkitől sem zavartatva bebólintotta Gulácsi kapujába. A 34. minutumban komoly egyenlítési lehetőség kínálkozott a magyarok előtt, ám sem Szoboszlai, sem Sallai nem tudta bevenni Hennessey kapuját. A második félidő rémálomszerűen kezdődött számunkra, egy baloldali szabadrúgás után Moore hozta játékba Ramsey-t, aki közvetlen közelről megduplázta a walesi előnyt. A folytatásban abszolút a hazaiak akarata érvényesült, Marco Rossi csapata nem tudott helyzetet kialakítani, így összességében megérdemelten nyert és jutott ki az Eb-re Wales. A csereként beálló Kovács István a mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy az ilyen ki-ki meccseket az a csapat nyeri, amelyik nagyobb százalékban nyer párharcokat. - Ezen a meccsen Wales jobb volt. Sem hátul, sem elöl nem tudtunk extra teljesítményt nyújtani, így nem csoda, hogy elveszítettük a meccset – mondta keserűen a MOL-Fehérvár középpályása. A másik oldalon érhető módon nagy volt az öröm, a két gólt szerző Aaron Ramsey elégedetten nyilatkozott. - Két éve nagyon csalódottak voltunk, hogy nem tudtunk kijutnunk a vb-re, most azonban sikerült kvalifikálnunk az Európa-bajnokságra, így természetesen nagyon örülünk. Ez a győzelem a szurkolók, a szakmai stáb és a csapat közös sikere – fogalmazott a Juventus játékosa.

A magyar válogatott számára a vereség ellenére maradt még esély az Eb-szereplésre. Ehhez sikerrel kell megvívnia két Nemzetek Ligája-pótselejtezőt. A lehetséges ellenfelek között szerepel Izland, Bulgária, Izrael valamint Skócia is. Az ellenfél- és helyszínsorsolást november 22-én, pénteken délben tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.