Hírzóna

Török embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Török embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2019. november 19., kedd
Török embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a németországi tartózkodási hellyel rendelkező török állampolgárral szemben, aki idén tavasszal egy rokonát próbálta meg Németországba csempészni - közölte a megyei vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott megállapodott Törökországban élő rokonával, hogy Szerbia érintésével Magyarországon keresztül Németországba csempészi. Ennek érdekében a vádlott rokona Törökországból Belgrádba a megbeszélt találkozási helyre repült, majd taxival Szabadkára utaztak.

Miután egy éjszakát ott töltöttek, a vádlott taxival a röszkei közúti határátkelőhelyhez ment és gyalogosan belépett Magyarország területére. Rokona mindeközben a szerb-magyar határt jogellenes módon Ásotthalom külterületén lépte át, mivel a biztonsági határzáron átmászva jutott Magyarország területére.

Megbeszélésüknek megfelelően röviddel ezt követően a vádlott a német honosságú autójával a határt illegálisan átlépő rokonát Ásotthalom külterületén felvette, majd útnak indultak. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei május 12-én reggel 8 órakor Ásotthalom külterületén intézkedés alá vonták a vádlott által vezetett gépkocsit. Megállapították, hogy a vádlott rokona a magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudja, ezért őt előállították, a vádlottat pedig őrizetbe vették.

A rokonának a szerb-magyar államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez segítséget nyújtó vádlottat a járási ügyészség embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.