Hírzóna

Több mint 50 ezer doboz cigarettát találtak egy kamionban Röszkén

Több mint 50 ezer doboz cigarettát találtak egy kamionban Röszkén

2019. november 14., csütörtök
Több mint 50 ezer doboz cigarettát találtak egy kamionban Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy macedón teherautó ellenőrzésekor több mint 50 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén - közölte az adóhatóság.

A határátlépéskor bemutatott okmányok szerint a macedón sofőr italokat szállított Makedóniából Szlovákiába.

A pénzügyőrök a járművet röntgenvizsgálatra küldték. A képek elemzésekor kiderült, hogy a bejelentett rakományon kívül más is található az üdítők között.

A raktérben, a négy sorban elhelyezett italok közül a legfelsőben valóban üdítő volt, azonban a középső két sorban az italos dobozokat több mint 50 ezer doboz különböző márkájú (Lucky Strike, Pall Mall, Davidoff, Marlboro, West, Dunhill) adózatlan cigarettával tömték ki. Az alsó sor dobozaival is trükköztek, azokat kőporral töltötték meg, hogy a rakomány összsúlya meglegyen.

A NAV munkatársai a megközelítőleg 75 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, emellett mintegy 150 millió forint bírságot szabtak ki, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.