Hírzóna

Testvérét csempészte Magyarországra egy török férfi Nagylaknál

Testvérét csempészte Magyarországra egy török férfi Nagylaknál

2019. november 11., hétfő
Testvérét csempészte Magyarországra egy török férfi Nagylaknál

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a Németországban tartózkodó török állampolgárságú férfival szemben, aki idén nyáron két ország határát is jogellenesen átlépve próbálta meg az Európai Unió területére csempészni testvérét - közölte a megyei vádhatóság.

A Németországban tartózkodási hellyel rendelkező vádlott július 18-án érkezett Németországból Szerbiába, testvére Törökországból Belgrádba, ahol a buszpályaudvaron találkoztak. Megállapodtak abban, hogy a vádlott segítséget nyújt testvérének ahhoz, hogy az Európai Unió területére jogellenesen belépjen és elszállítja őt egészen Németországig.

Ennek érdekében a vádlott a saját tulajdonú, német honosságú autójával a szerb-román államhatár közelébe szállította testvérét, aki a gépkocsiból kiszállva a határátkelőhelyet a zöldhatáron megkerülve belépett Románia területére, majd gyalog visszatért a főútra, ahol őt a vádlott ismételten az autójába felvette.

Már július 19-én a reggeli órákban ugyanilyen módszerrel lépték át a magyar-román határt Nagylaknál, megállapodva abban, hogy a határátkelőhely utáni legelső pihenőnél találkoznak. A járőrszolgálatot teljesítő rendőrök a román, majd a magyar határt is jogellenesen átlépő férfit július 19-én 17 óra körüli időben állították elő és fogták el egy kamionparkolóban, míg a vádlott előállítására mintegy három és fél óra múlva került sor mélységi ellenőrzés keretében.

A vádlott két államhatár jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez nyújtott segítséget annak érdekében, hogy a jogszerű belépéshez és tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező testvérét az Európai Unió területére szállítsa.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottat két rendbeli embercsempészés bűntettével vádolja. A szabadlábon védekező vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.