Írjon nekünk

Közélet

Szegeden nagy a csönd: nem tudni, kik ülnek be majd a városi cégekbe

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Az önkormányzati választás lassan egy hónapja, az alakuló közgyűlés közel két hete a hátunk mögött, de az önkormányzati cégek felügyelőbizottságainak (fb) és igazgatótanácsainak (it) változásáról még semmit nem tudni – értesült a SzegedMA.

A fővárosban már áll a bál a vállalatok bizottságai kapcsán: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új elnöke Gyurcsány Ferenc egykori minisztere, Draskovics Tibor lett, továbbá a DK újbudai elnöke, Lakos Imre vezetheti a Budapesti Városüzemeltetési Holdingot (BVH). Előbbi cég fb-jébe Élő Norbert, szintén DK-s politikus került, de a Gyurcsány-Bajnai éra közigazgatási és jogi államtitkára, Tordai Csaba alkotmányjogász, az Átlátszó portál alapítója a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságának elnöke lett a Népszava beszámolója szerint.

Pokorni Zoltán fideszes politikus szerint a budapesti cégek posztjainak elosztása nem tükrözi a képviselőhelyek arányait. Szerinte emiatt nem készítették elő elég alaposan a tisztségekről szóló napirendi pontokat, csupán a politikai szereposztás tereként használták fel, ami a Budapesten többségre került ellenzéki pártok álláspontja szerint hamis olvasat.

Szegeden ennél sokkal nagyobb csendben csordogál a bizottságok összetételének változása: információink szerint még nem derült ki, hogy melyik cégnek hogyan alakul át a fb-je és it-je, ám városházi értesüléseink szerint még a következő novemberi közgyűlésre (ennek várható időpontja november 22. vagy 29.) elkészülhetnek az erről szóló előterjesztések az illetékes bizottságok döntései alapján.

Az önkormányzatot e-mailben keressük a helyzet kapcsán, cikkünket frissítjük, amint válasz érkezik.

Tovább olvasom

Közélet

Fidesz: Már több éve lehetne harmadik Tisza-híd Szegeden

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Fidesz reakciója Szabó Sándor MSZP-s képviselő parlamenti felszólalására.

Tovább olvasom

Hírzóna

Trócsányi: Megkezdődik az Európai Unió jövőjéről szóló vita

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

“Csak reális célokat érdemes megfogalmazni az Európai Unió jövőjéről” – hangsúlyozta.

Tovább olvasom

Gazdaság

Közfoglalkoztatási vásár nyílt a kormányhivatalban

/var/www/szegedma.hu/web/stab/tegely jozsef.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Csongrád Megyei Kormányhivatal tőszomszédságában megnyílt a Helyi-ség Kézműves Termékek Boltja.

Tovább olvasom

Aktuál