Sport

Pastor: A második félidő eleje volt a kulcs a Celje ellen

Pastor: A második félidő eleje volt a kulcs a Celje ellen

2019. november 3., vasárnap
Pastor: A második félidő eleje volt a kulcs a Celje ellen

Kemény tempót produkált a MOL-Pick Szeged-RK Celje Pivovar Lasko mérkőzés első félidejében a vendég csapat, azonban a második játékrészre összeállt a hazaiak játéka védekezésben és támadásban egyaránt. Meccs utáni reakciók az Újszegedi Sportcsarnokból.

Tomaž Ocvirk, a vendég Celje vezetőedzője elmondta, csapata nagyon lelkesen játszott az első játékrészben, jól védekeztek, azonban ez a tempó sokat kivett a játékosaiból. "Elfogyott az energiájuk, túl hamar kezdték el lődözni a labdákat" – összegezte a második félidőben nyújtott teljesítményt az edző, aki hangsúlyozta, sokat számított a két csapat közötti fizikális különbség. Juan Carlos Pastor, a hazaiak vezetőedzője szerint nehéz héten van túl csapata, azonban a problémákat figyelmen kívül kell hagyni és folytatni a munkát. "Nehezen kezdtünk és nem volt összehangolva sem a támadásunk, sem a védekezésünk, de mindig nehéz a játék a válogatott hét után.

A második félidő eleje volt a kulcs, labdákat tudtunk szerezni és átvettük a vezetést. Aztán támadásban is sikerült feljavulnunk, az 5-1-es védekezéssel egy ideig nem tudtunk mit kezdeni, viszont a mérkőzést nyugodtan tudtuk befejezni" – mondta a mester, aki játékosaitól koncentrációt kér a következő, Elverum elleni találkozóra.

David Razgor, a Celje csapatkapitánya felidézte, csapata nehéz mérkőzést játszott a szlovén bajnokságban a hét közepén a szlovén bajnokságban őket a második helyen követő Ribnica ellen, ennek ellenére az első félidőben magas tempót tudtak diktálni. "A Pick Szeged bármelyik csapat ellen meg tudja büntetni a legkisebb hibákat is" – mondta. Luka Stepancsics, a Pick Szeged horvát átlövője is úgy látta, nehezítette a dolgukat a válogatott hét, hiszen a csapat nagy része nemzeti csapatban is szerepel. Azonban gyorsabban támadott csapata a második félidőben és hatékonyabban védekezett, amelyhez hozzájárult Alilovic teljesítménye is. "A novemberben következő meccseink fontosak, mert mindegyiken esélyesként lépünk a pályára" – magyarázta a játékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.