Közélet

Nem érkezett panaszbejelentés az IKV-hoz a tarjáni drogtanyáról

Nem érkezett panaszbejelentés az IKV-hoz a tarjáni drogtanyáról

2019. november 19., kedd
Nem érkezett panaszbejelentés az IKV-hoz a tarjáni drogtanyáról
Korábban megírtuk, hogy egyik olvasónk szerint rendszeresen visszajárnak a hajléktalanok és a drogosok az egyik Kereszttöltés utcai panelház lépcsőházába. Az IKV Zrt. tájékoztatása szerint ezzel az üggyel kapcsolatban eddig még nem érkezett konkrét panaszbejelentés a társasághoz.

„A fentiekkel összefüggésben tájékoztatjuk Önöket, hogy nem érkezett konkrét panaszbejelentés az IKV Zrt-hez jelen válaszlevelünk megküldéséig. Az elmúlt két évben, mindösszesen két panaszbejelentés érkezett, amely esetekben az IKV Zrt. munkatársai haladéktalanul eljártak a problémák megszüntetése érdekében.” – olvasható a társaság válaszlevelében. Kiemelték, amennyiben az IKV-hoz bejelentés érkezik, úgy társaság rendészeti kollégái jegyzőkönyv felvétele mellett kivizsgálják a bejelentést és a helyszínen tapasztaltak alapján szükség esetén eljárnak a probléma mihamarabbi megszüntetése érdekében. Megemlítették, hogy a lépcsőház ajtóinak zárása biztosított, továbbá egy felhívás is kifüggesztésre került arra vonatkozóan, hogy a lakók fokozottan ügyeljenek az ajtók zárására, hogy ezzel is megakadályozzák az idegenek belépését. Hangsúlyozták, hogy az épületen belüli dohányzást a bejáratnál kihelyezett házirend és egy külön felhívást tartalmazó tábla is tiltja. „A fentiekben hivatkozottakon felül további intézkedések megtételére az IKV Zrt. nem rendelkezik hatáskörrel, amelyre figyelemmel - különösen a drogfogyasztás vonatkozásában - a rendőrség értesítése vált indokolttá a lakók részéről.” – zárták soraikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.