Közélet

Hajléktalanok látogatnak a vásárhelyi Emlékpontba

Hajléktalanok látogatnak a vásárhelyi Emlékpontba

2019. november 21., csütörtök
Hajléktalanok látogatnak a vásárhelyi Emlékpontba

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség hosszú éveken át szervezte a Szolidaritás éjszakáját.Az esemény célja az volt, hogy rámutasson: a hajléktalanság nemcsak egy szociális probléma, amelynek megoldása szakemberekre vár, hanem feladat - többek között - a fiataloknak is.

Ezeken a bensőséges, családias hangulatú, novemberi estéken az egyetemisták nem a problémára, hanem a nehéz sorsú emberekre figyeltek. Ezt a nagy múltú eseményt újították meg a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség fiataljai 2018-ban, amikor elvitték a hajléktalanokat az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. Az idén a hódmezővásárhelyi Emlékpontba kirándulhatnak az otthontalanok. A program november 23-án, szombaton, 11 órakor kezdődik az Emlékpontban(Hódmezővásárhely, Andrássy út 34.)tett látogatással, majd egy közös ebéddel folytatódik. Az alkalommal a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség kapcsolódik a Ferenc pápa által meghirdetett Szegények világnapjához, amely az elmúlt vasárnap volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.