Sport

Fordulatos meccsen nyert a Szegedi FVCS

Fordulatos meccsen nyert a Szegedi FVCS

2019. november 7., csütörtök
Fordulatos meccsen nyert a Szegedi FVCS

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat 5-0-s hátrányból fordítva nyert 9-8-ra a sereghajtó Tatabánya otthonában az OB I. A csoportjának 6. fordulójában.

Tompán kezdték a mérkőzést a szegediek, a Tatabánya ezt kihasználva az első negyedben 4-0-s előnyre tett szert. A második játékrész elején már öttel ment a vendéglátó, ezt követően Foszkolosz egy és Bogdanovics két góljával felzárkózott 5-3-ra Szabó Zoltán csapata. A harmadik negyedben feljött egy gólra a Szeged, de a játékrész végére 8-5-re módosult az állás. Az utolsó periódusban nagy hajrát nyitott a Tisza-parti együttes, amely másfél perccel a vége előtt kiegyenlített, majd 15 másodperccel a lefújást megelőzően Somlai révén a vezetést is megszerezte. A végén még volt egyenlítési lehetősége a hazaiaknak, de az kimaradt, így a Szegedi FVCS 9-8-ra legyőzte a sereghajtót. – Számunkra különböző okok miatt csak a második negyedben kezdődött el a mérkőzés. Ez részben azért volt, mert viszontagságosra sikerült az utazásunk, másrészt nehezen alkalmazkodtunk a helyi viszonyokhoz: kisebb és melegebb a sátor, mint nálunk – értékelt a mérkőzés után Szabó Zoltán, a Szegedi FVCS vezetőedzője. Hozzátette, morális szempontból sokkal jobb így meccset nyerni, mintha könnyedén legyőzték volna riválisukat. – Az Ilyen körülmények között aratott győzelem megerősíti a munkába vetett hitet. A csapatszellemre is jó hatással lehet ez az eredmény – zárta gondolatait.

E.ON Férfi Vízilabda OB I, A csoport, 6. forduló Tatabánya-Szegedi FVCS 9-10 (4-0, 1-3, 3-2, 1-5)

Tatabánya, 200 néző. Vezette: Homonnai, Tordai.

Tatabánya:

Barabás – Garancsy 3, Katonás 1, Keresztúri 3, Kalanovics 1, Márkus, Szentesi.

Csere:

Kuncz, Korbán, Tóth 1, Vad.

Vezetőedző:

Zantleitner Tamás.

SZFVCS:

Molnár – Bogdanovics 2, Kiss 1, Palotás, Boros, Farkas, Foszkolosz 3.

Csere:

Blank, Berki, Bicskei 1, Szedmák, Somlai 3.

Vezetőedző:

Szabó Zoltán.

(Kiemelt képünk archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.