Hírzóna

Fél tucat határsértőt fogtak Csongrád megyében

Fél tucat határsértőt fogtak Csongrád megyében

2019. november 12., kedd
Fél tucat határsértőt fogtak Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök november 12-én 4 óra 45 perckor egy északmacedón honosságú kamion rakterében egy határsértőt találtak megbújvaa röszkei autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. A férfi afgán állampolgárnak vallotta magát. Egy órával később a Készenléti Rendőrség járőrei öt határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szíriai állampolgárnak vallottákmagukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.