Közélet

Ez is megtörtént Vásárhelyen: van Gogh újratöltve

Ez is megtörtént Vásárhelyen: van Gogh újratöltve

2019. november 18., hétfő
Ez is megtörtént Vásárhelyen: van Gogh újratöltve

Az Élményfestés rendezvénysorozat második foglalkozásának adott otthont hétvégén a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szobrászműhelye. Először az impresszionizmus és Monet volt a téma, most pedig Vincent van Gogh Csillagos éj című képét alkották újra, saját stílusukat is belefestve a résztvevők - írja a Délmagyar.

– Azért indítottam el ezt műhelyt, mert Vásárhelyen nagy hagyományai vannak a képzőművészetnek, elég ha csak az Őszi Tárlatot, a mártélyi művésztelepet és a Tornyai János Múzeumot említjük – közölte az ötletgazda, Lucza-Vígh Erna múzeumpedagógus. A résztvevők feszített vászonra, a gyorsan száradó, így rövid időn belül javítható, kiegészíthető akrillal dolgoztak, és az elkészült műveket mindenki hazavihette. Fontos az önkifejezés, amelynek egyik eszköze az alkotás. Arról nem is beszélve, a résztvevőket kiragadja a mindennapi valóságból, a hétköznapokból, oldja a görcsöket, a stresszt, teljesen feltöltődnek, aktívan pihennek – fejtegette a szakember. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Imre Péter)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.