Közélet

Elkezdődött a munka, épül az új sportcsarnok Szegeden

Elkezdődött a munka, épül az új sportcsarnok Szegeden

2019. november 23., szombat
Elkezdődött a munka, épül az új sportcsarnok Szegeden

A 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa, Bardóczy Gábor a Sport Tv Mai helyzet című műsorában beszélt az Eb-re (is) épülő szegedi csarnokról, és néhány látványtervet is bemutattak az adásban.

Mint azt a múlt héten megírtuk, a Magyar Közlönyben megjelent, hogy a kormány nettó 27,5 milliárd forintot ad az új szegedi sportcsarnok megépítésére. Az arénát a tervek szerint 2021 novemberében adnák át, így semmi akadálya nem lenne, hogy a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság egyik helyszíne legyen. „Szegeden csütörtökön megtörtént a munkaterület átadása, jóváhagyásra került az a terv, amit szerettünk volna megvalósítani– nyilatkozta a beruházásról Bardóczy Gábor kormánybiztos a Sport Tv Mai helyzet című műsorában. –Úgyhogy egy 8300 férőhelyes aréna fog megépülni úgy, hogy magában az arénában is a mobillelátós alsó karéj részt be lehet tolni, és ott is kétpályás edzőlehetőséget lehet biztosítani a fiataloknak. Mellette épül hozzá egy kétpályás edzőcsarnok, ami önállóan is tud működni. Illetve a kézilabda-utánpótlásra is gondolva egy akadémiai, kollégiumi részleg is lesz, ahol több mint 30 gyereket tudunk majd elszállásolni bentlakásos formában. Úgyhogy minden körülmény és lehetőség adott lesz, hogy a továbbiakban is sikeres munkát tudjanak Szegeden végezni.”

Bardóczy úgy véli, az új csarnok méltó lesz a Mol-Pick Szegedhez. Szerinte az Újszegedi Sportcsarnok is üzemel majd tovább, ameddig lehet. https://youtu.be/ai4eO7ICPrU

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.