Hírzóna

Ejha: palesztin és iráni migránsokat fogtak a megyében

Ejha: palesztin és iráni migránsokat fogtak a megyében

2019. november 7., csütörtök
Ejha: palesztin és iráni migránsokat fogtak a megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrök november 7-én néhány perccel 5 óra után egy-egy illegális migránst tartóztattak fel Domaszék, valamint Röszke külterületén. Kora délután egy szerb honosságú kamion rakterében egy újabb határsértőt találtak megbújva a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfiak közül egy palesztin, míg kettő iráni állampolgárnak vallotta magát. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.