Hírzóna

Drogkereskedőket ítéltek el Szegeden

Drogkereskedőket ítéltek el Szegeden

2019. november 20., szerda
Drogkereskedőket ítéltek el Szegeden

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki interneten árusított szintetikuskannabinoid-származékokat 2014-2015-ben, a drog egy részét továbbadó társa hat évet kapott.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében mondta ki bűnösnek a két férfit. A vádlott 2014 márciusától működtette a legalvilag.hu weboldalt, ahol füstölőket és kannabinoid hatóanyagú szereket hirdetett eladásra, a néhány grammostól akár a kétkilós kiszerelésig. Az anyagokat legálisan forgalmazhatóként tüntette fel, figyelmeztetve a megrendelőket, hogy ezek a szerek emberi és állati fogyasztásra nem alkalmasak. A drogot a férfi országszerte forgalmazta. A vevők a weboldalon megadott telefonszámon adták le a rendelést, majd az árut postai utánvétellel a vádlott vagy megbízottja levélben vagy csomagban feladta a megadott címre. A drog ellenértéke egy pénzküldő szolgáltatóval, illetve postai úton jutott el a férfihoz. A forgalmazott szerek hatóanyag-tartalma utólag már nem volt megállapítható, így az sem, hogy a drogok új pszichoaktív anyagnak vagy kábítószernek minősültek-e. A férfi több ügyféllel, így egy kiskunfélegyházi vevővel személyesen is kapcsolatba került, akinek többször közvetlenül értékesített drogot. Egy ilyen átadás előtt fogták el a rendőrök. A másik vádlott a Csongrád megyei Szegváron értékesített szintetikus kannabinoidokat. 2015 elejétől áprilisi elfogásáig többször rendelt a weboldalt üzemeltető férfitól drogot, amit helyben adott el. Döntésével a tábla bíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Törvényszék ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.