Sport

Bejelentkezett az aranyért a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Bejelentkezett az aranyért a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

2019. november 28., csütörtök
Bejelentkezett az aranyért a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE

Két győzelemmel kezdte az I. osztályú tollaslabda csapatbajnokságot a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE. Pápai Miklós klubvezető elmondta, egyértelműen a bajnoki cím a céljuk a szezon második felében, ezt az első körben a teljes mezőny számára világossá tették.

"A szegedi csapat bejelentkezett az aranyért, ez nem kérdés" – kezdte Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE vezetője, amikor az I. osztályú tollaslabda csapatbajnokság első fordulóját értékelte. Ezen a tavaly ezüstérmes szegediek két sikert arattak, a Fehérvár BSE és az újonc Hajdúszoboszló ellen győztek, annak ellenére, hogy tartalékosan álltak fel. Pápai két fia, Balázs és Bálint ugyanis nem lehetett ott az első pécsi játéknapon. "Nem így terveztük, ám a szövetség vélt vagy valós indokokra hivatkozva az utolsó pillanatban ismét megváltoztatta a forduló eredeti időpontját. Úgy néz ki, ez már tradícióvá válik, nem tudunk ezzel mit kezdeni. Kár, hogy így komoly nehézségeket okoznak a csapatoknak a felkészülésben" – fogalmazott. Ennek ellenére a rajt tökéletesen sikerült, jó helyzetből vághatnak neki a jelen állás szerint március 7-én és 8-án sorra kerülő második körnek, ahol újabb három ellenféllel mérkőznek meg. "Ahogyan említettem, a bajnoki cím a célunk, ezt az első körben világossá tettük minden ellenfelünk számára. Persze így sem tudni, mit hoz majd a jövő, de bizakodóak vagyunk."

Az érmek sorsa a március 21-i rájátszás során dől el végleg, de az alapszakasznak is van jelentősége, mivel a csapatok magukkal viszik a megszerzett mérkőzésarányukat. A kiírás szerint a záróeseménynek az a klub adhat otthont, amelyik az élen zárja az alapszakaszt. "Ez hatalmas motivációt jelent, nagy dolog lenne Szegeden megrendezni a rájátszást, ám nem lennék meglepve, ha ezt a szabályt is módosítanák márciusig. A sportági szövetség igencsak öntörvényű, de ez nem probléma, álljuk a sarat" – fogalmazott. A szegedi keret nagy része saját nevelésű játékosokból áll, az indonéz edzői házaspár, Didi Purwanto és Dian Ayu Mayasari pedig évek óta Szegeden él, ám ebben a szezonban két újabb honfitársuk, Febby Angguni és Silvi Wulandari is a Tisza Tollas SE-t erősíti. "Sajnos legnagyobb riválisunk, a pécsi együttes ukrán és thaiföldi légiósai mellé a legtöbb kiemelkedő képességű magyar játékost leigazolja, kivéve azokat, akik Szegeden játszanak. Pedig náluk is próbálkoznak, csak nem sok sikerrel. Ennek köszönhető, hogy itthonról nem tudtunk erősíteni női vonalon, a saját nevelésű lányaink pedig még rutintalanok, tizenhat éves a legidősebb. Ezért érkezett hozzánk Febby és Silvi, akik hamar letették a névjegyüket játékukkal. Márciusban, a minden eldöntő meccseken is itt lesznek. A csapatbajnokság a legfontosabb cél a szezonra, ám a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE versenyzői az egyéni és páros országos bajnokságon is jól akarnak szerepelni. "Tavaly három döntőben volt versenyzőnk, ami kiváló eredmény, jó lenne ezt megismételni, esetleg túlszárnyalni februárban. Nagyon készülünk a tavaszi időszakra, bízom benne, hogy lesz minek örülnünk" – tette hozzá Pápai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.