Közélet

A vásárhelyi kórház javára gyűjtenek az ótemplomban

A vásárhelyi kórház javára gyűjtenek az ótemplomban

2019. november 12., kedd
A vásárhelyi kórház javára gyűjtenek az ótemplomban

A Koraszülöttek Világnapjához kapcsolódva november 15-én 18 órakor a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség jótékonysági koncertet rendez a Korábban Érkeztem Alapítvány javára a Református Ótemplomban. Az est bevételeiből egy pulzoximétert kívánnak vásárolni a vásárhelyi kórházba, amellyel az újszülöttek vérének oxigéntartalmát lehet meghatározni a születés utáni percekben.

Adventhez közeledvén számos kulturális és jótékonysági eseménynek biztosít teret az ótemplomi gyülekezet: a Kossuth téri templom falai között hétről hétre koncertek és adománygyűjtő programok kapnak helyet. E hét péntekén, este hat órai kezdettel a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar harsonásai, valamint a Péczely Attila Művészeti Iskola művésztanárai lépnek fel, hogy a dél-alföldi régió koraszülött ellátását segítő Korábban Érkeztem Alapítványt támogassák.

Az „Erőtlenek erőtlenségeit hordozzuk” címet viselő est védnöke Lázárné Megyeri Zita, az alapítvány tagja, köszöntőt mond Bán Csaba, a gyülekezet lelkipásztora és Dr. Rádi Kata az alapítvány alapítója. A koncerten a helyi katonazenekar rézfúvósai mellett Tarr Angéla orgonán, Kugyelka Orsolya fuvolán játszik, valamint Bessenyei-díjas szólisták is „színpadra lépnek”: a közönség Boros Annamária zongora-, Vágó János kürt- és Zoltán Péter kürtjátékában is gyönyörködhet.

A Korábban Érkeztem Alapítvány a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó vezetőivel egyeztetve határozta meg az adománygyűjtés célját. A koncert bevételéből – a támogatásokat átutalással az alapítvány 10918001-00000026-89160011 számú bankszámlaszámra is el lehet juttatni – a Hódmezővásárhelyi Tagintézmény számára egy a császármetszésekhez használt műtőben az újszülött melegítő-újjáélesztő asztalon használható pulzoximétert kívánnak beszerezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.