Közélet

A tűzmegelőzésről kérdezhetjük a katasztrófavédelmet a társasházak napján

A tűzmegelőzésről kérdezhetjük a katasztrófavédelmet a társasházak napján

2019. november 5., kedd
A tűzmegelőzésről kérdezhetjük a katasztrófavédelmet a társasházak napján

Tűzmegelőzéssel, tűzbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket tehetnek fel a társasházak lakói és üzemeltetői a katasztrófavédelmi kirendeltségeken keddtől csütörtökig 10 és 16 óra között a társasházak napja keretében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Mukics Dániel azt mondta: az esemény célja, hogy biztonságosabbá tegyék a lakóházakat, megelőzzék a tűzeseteket, valamint a társasházak tűzvédelmi ellenőrzésekor kiszabott bírságokat. A társasházakban gyakran előfordul, hogy a lakók a folyosókra pakolnak, ezzel leszűkítik a menekülési útvonalakat, a szemétledobóban pedig gyúlékony anyagokat tárolnak, amelyek miatt a tűz könnyebben átterjed az egyik szintről a másikra - hangsúlyozta. Kiemelte, hogy Magyarországon évente hétezer lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat. A társasházakban az elektromos tűz és a nyílt láng használatából eredő tűz a leggyakoribb - tette hozzá. Csongrád megyében Szegeden és Szentesen fogadják az ügyfeleket.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.