//

A munkavállalási szabályokról tájékoztatja a diákokat a megyei kormányhivatal

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ellenőrzési tapasztalatok szerint diákok foglalkoztatása esetén fokozottabb a veszélye annak, hogy a munkáltató nem tartja be a munkaviszonnyal kapcsolatos alapvető szabályokat. A Csongrád Megyei Kormányhivatal célja, hogy a fiatal munkavállalókat ne érje jogsérelem.

Annak érdekében, hogy a tanulók tisztában legyenek a munkaviszonnyal összefüggő, legalapvetőbb tudnivalókkal a következő hónapokban a foglalkoztatási osztályok szakemberei megyeszerte tájékoztató előadásokat tartanak elsősorban a végzős diákok számára.

A program keretben megismerkednek a munkaszerződésben foglaltakkal, megtudják mit jelent a munkabér, a munkaidő, a pihenőidő, vagy az adóhatósági bejelentés.

Az első előadásra november 20-án, szerdán 13 óra 35 perctől kerül sor Hódmezővásárhelyen, a Németh László Gimnáziumban (Németh László utca 18.). Itt a 11.a és 11.b osztálynak dr. Juhász Tünde kormánymegbízott tartja meg a tájékoztatót.

Előző sztori

Fatolvaj garázdálkodott a kisteleki erdőben

Következő sztori

Eldőlt: ők kapták idén a Csongrád megyei Prima-díjakat

Legutóbbi hasonló cikkek