Közélet

35 ezerbe kerül a SZIN-bérlet, de a fellépőkről alig tudni valamit

35 ezerbe kerül a SZIN-bérlet, de a fellépőkről alig tudni valamit

2019. november 19., kedd
35 ezerbe kerül a SZIN-bérlet, de a fellépőkről alig tudni valamit

Tovább szállnak a Szegedi Ifjúsági Napok bérletárai. A nagy ugrást az idei fesztivál jelentette, a jövő évi rendezvényre még drágábban lehet jegyet vásárolni. Idén még 30 ezerbe került a teljes bérlet a helyszínen.

Első körben még diszkont áron, 18 ezer forintért lehetett hozzájutni az első 500 bérlethez, de miután ezek elfogytak, bejelentették a második early bird jegyértékesítést. A fesztivál közösségi oldalán közzétett információk szerint 19 ezer forintért, "fél áron" lehet megvásárolni a bérletet szilveszterig. Azonban a jegyértékesítésnél kiderül, a helyszínen 35 ezer forintot kell majd fizetni a bérletért.

Bohus Miklós éveken át járt a SZIN-re, de 2018 óta egyre nagyobb csalódásként éli meg a rendezvényt. "Elfogadom, hogy a szervezők nem tehetnek bizonyos tényezőkről, például arról, hogy Sean Paulnak meg kellett műteni a lábát, a Prodigyt pedig tragédia sújtotta. Ennek ellenére viszont nem látom, hogy miért kell a bérletárakat ennyire felhúzni. Tavaly emiatt nem mentem egy fesztiválra sem, de jövőre úgy néz ki, valamelyik nagyobb fesztiválra váltok napijegyet.

A SZIN fellépőit majd' minden évben látom, nem nyújt új élményt a fesztivál" – fejtette ki álláspontját Miklós.

Idén a Partfürdőn fellépő legnagyobb nevek a Clean Bandit, Salvatore Ganacci, Afrojack, valamint a Dubioza kolektiv és Alvaro Soler voltak. Egy éve a jegyértékesítés 17 ezerről indult, ezután fokozatosan emelkedtek a díjak a helyszíni 30 ezerre. Szilveszter után már 22 ezer forintért lehet majd hozzájutni a bérlethez, a fesztivál előtti utolsó elővételes időszakig pedig 2 ezer forintonként kúszik fel a jegy ára 28 ezer forintra. Egyelőre azonban semmit nem tudni arról, kik lesznek a fesztivál fellépői.

Lehet ennél sokkal drágábban is fesztiválozni: a Szigetre most 112 ezer forint helyett 96 ezerért lehet 7 napos bérletet venni, a VIP-ért pedig 200 ezret kell kicsöngetni.

Európa egyik legnépszerűbb fesztiválja bővelkedett a sztárokban 2019-ben: a nagyszínpadon koncertezett napjaink egyik legnagyobb popsztárja, Ed Sheeran, majd fellépett Post Malone is, ezután pedig a Foo Fighters showjával ért véget a Sziget. Nem kezdték el a jegyértékesítést a Balaton Soundra, viszont idén Zamárdiban csinált bulit az idei év legkeresettebb dj párosa, a The Chainsmokers. Rajtuk kívül Armin van Buuren és DJ Tiesto, illetve Future is fellépett. A Volt fesztiválra sem lehet még jegyet váltani, viszont idén ott is sztárparádé volt. Többek között koncertezett Slash, a Black Eyed Peas, Robin Schulz, a Cypress Hill és a Papa Roach is. Ezek a fesztiválok is magasabb árkategóriába tartoznak. "Biztosan drágább a nagyobb fesztiválokra a bérlet, hiszen a napijegy körülbelül annyi, mint egy SZIN-bérlet, viszont ha egy Szigetet vagy Voltot nézünk, minden évben újabb és újabb sztárok lépnek fel.

Én már, azt hiszem 2016 óta nem vergődök a SZIN-nel, inkább másik fesztivált választok.

Egyedül az nem tetszett például a Szigeten, hogy 2018-ban Kendrick Lamar koncertjén mozdulni sem lehetett, annyian tömörültek be a nagyszínpad elé. Persze azóta már rutinosabb vagyok" – számolt be élményeiről Hegyi Rita.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.