Közélet

25 éves a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

25 éves a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2019. november 5., kedd
25 éves a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2019. november 4-én, hétfőn ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK). A gazdasági önkormányzat formabontó ünnepi rendezvényének középpontjában a jövő állt. Az esemény a kamara és a Délmagyarország közös fotókiállításának megnyitójával kezdődött. Természetesen a már 25 éve folyamatos kamarai tagsággal rendelkező mintegy 300 vállalkozóról és cégekről sem feledkeztek meg, akik közül a jelenlévő mintegy 50 vállalkozás emléklapot vehetett át.

A gazdasági önkormányzat és a megyei napilap közös fotókiállításának megnyitóján négy fotós Frank Yvette, Karnok Csaba, Kuklis István és Török János is ott volt. A nyitóbeszédet Kőkuti Attila, a kamara ipari alelnöke és Pósa Árpád, a Délmagyarország főszerkesztője tartotta, majd ők a fotókon szereplő cégek képviselőinek is átadtak egy példányt a kiállítás képeiből. A képeken a CSMKIK 20 önkéntes tagvállalkozásának mindennapjai szerepelnek művészi lencsén keresztül. A kiállítás november 6-án szerdától már Szegeden, a REÖK-palota előtti téren lesz látható, ezt követően Hódmezővásárhelyen, Makón, Mórahalmon, Szentesen és Csongrádon is láthatják majd a járókelők a legforgalmasabb közterületek egyikén. A tárlat megnyitása után Nemesi Pál, a CSMKIK elnöke, valamint Szeri István, a kamara korábbi elnöke és jelenlegi tiszteletbeli elnöke köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd emléklapot adtak át a jelenlévő mintegy 50, több mint 25 éve kamarai tag vállalkozásnak. A gazdasági önkormányzatnak egyébként jelenleg majdnem 1100 önkéntes tagvállalkozása van, közülük mintegy 300 már 25 éve tag.

Ezt követően Porkoláb Imre, a Honvédelmi Minisztérium nemzeti fegyverzeti igazgatójának kutatás-fejlesztésért és védelmi innovációért felelős helyettese „Decentralizált vezetés és döntéshozatal a digitális transzformáció korában” címmel tartott előadást. Egyebek mellett a dinamikusan változó környezetben folyamatos fejlesztésre és a csúcsteljesítmény elérésére törekvő szervezeteknek és csapatoknak szolgált hasznos tanácsokkal. Való életből vett példáival bepillantást nyújtott napjaink megváltozott stratégiai kihívásaiba, de szólt arról is, hogyan válhat valaki hatékony vezetővé. Továbbá bemutatta, milyen szemlélet teszi képessé a vállalati vezetőket arra, hogy felülkerekedjenek a káoszon és kiszámíthatatlan helyzetekben is győzedelmeskedjenek. Az előadást követően az ünnepség résztvevői számos VR-technológiát alkalmazó megoldást próbálhattak ki: 360 fokos videófelvételek és egy VR-szemüveg segítségével bejárhatták a kamara jelenlegi székházát, sőt a XIX. század végén a Szegedi Kereskedelmi és Iparkamara akkori épületeként szolgáló építményt is, amelyet a legtöbben ma csak Bartók Művelődési Házként ismernek. Emellett az MKIK Szakmavilág Projektjéhez kifejlesztett VR-eszközökkel autóipari, kreatív, vendéglátó- és építőipari szakmákat próbálhattak ki. Sőt a CreatIT Solutions Kft. jóvoltából egy gesztusokkal darabjaira szedhető virtuális oktatási szemléltetőeszköz is megismerhető volt. (forrás:

csmkik.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.