Közélet

200 kormányhivatali dolgozó adott vért Csongrádban

200 kormányhivatali dolgozó adott vért Csongrádban

2019. november 27., szerda
200 kormányhivatali dolgozó adott vért Csongrádban

Az őszi kormánytisztviselői véradó héten a Csongrád Megyei Kormányhivatal 200 munkatársa járult hozzá

a dél-alföldi vérkészlet ünnepek előtti feltöltéséhez. Így éves szinten több mint 400 véradót mozgósított a kormányhivatal.

Évente két alkalommal, nyár elején és késő ősszel van lehetőségük a kormányzati igazgatásban dolgozóknak az önkéntesvéradásra. Ilyenkor a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat közösen szólítja meg a hivatalok dolgozóit a fővárosban és a megyei kormányhivatalokban azzal a céllal, hogy a szabadságolások előtt segítsék a szükséges vérkészlet feltöltését. Szegeden 122-en, a megye járási hivatalaiban pedig további 78-an jelentek meg a kezdeményezés keretében vért adni a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül. – Hivatalunk mindig is kiemelten kezelte a véradás lebonyolítását, mert úgy gondoljuk, hogy ez nemcsak a biztonságot növeli, hanem példát is mutat – mondta dr. Juhász Tünde. A megyei kormánymegbízott büszkénhangsúlyozta, hogy mindig rekordszámban mozgósítja a donorokat a kormányhivatal. Idén összesen a 400 főt is meghaladta a véradásra jelentkezők száma – tette hozzá. A vérellátó szolgálat tájékoztatása szerint minden csepp vér nagy segítség. A Szegedi Régió vérkészítménye szempontjából biztos pont a kormányhivatal kezdeményezése, mert a legtöbb kiszállásos vérgyűjtési helyszín esetében ennél jóval kevesebb, átlagosan 25-30 fő jelentkezik véradásra.A Véradó Szervezetek Nemzetközi Szövetsége szerint a világ lakosságának mindössze egy százaléka ad vért, ami 81 millió véradást jelent évente.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.