Hírzóna

12 kiló mariskával kaptak el egy szerb drogcsempészt Röszkén

12 kiló mariskával kaptak el egy szerb drogcsempészt Röszkén

2019. november 21., csütörtök
12 kiló mariskával kaptak el egy szerb drogcsempészt Röszkén

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki idén áprilisban próbált meg közel 12 kg marihuánát Magyarország területére csempészni - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi április 14. napján reggel 5 óra körüli időben jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya-határátkelőhelyen a tulajdonát képező német honosságú gépkocsival. A tételes vizsgálat során az autó lökhárítója mögötti gyári üregben, valamint a műszerfalban, a légzsák helyén 37 csomag, mindösszesen 12 kg marihuánát találtak meg és foglaltak le a rendőrök. A németországi tartózkodási hellyel rendelkező szerb férfi által becsempészni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyagtartalma néhány grammnyira marad el a különösen jelentős mennyiség alsó határától.

A járási ügyészség a szerb férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.