Hírzóna

Vádat emeltek Szegeden a szüleit brutálisan meggyilkoló nő és élettársa ellen

Vádat emeltek Szegeden a szüleit brutálisan meggyilkoló nő és élettársa ellen

2019. október 8., kedd
Vádat emeltek Szegeden a szüleit brutálisan meggyilkoló nő és élettársa ellen

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly májusban többszörösen minősülő emberölést megvalósítva oltották ki a nő idős szüleinek életét - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a nő évek óta gondozta a 78 éves édesanyját, illetőleg a 86 éves édesapját, akik betegségeiknél fogva részben ágyhoz kötötten éltek, részben pedig nehezen mozogtak és állandó ápolást igényeltek. A nő a tavalyi év elejétől fogva egyre nehezebben viselte a gondozással járó terheket és a korábbi alkoholfogyasztása is rendszeressé vált, főleg azt követően, hogy élettársa jogerős szabadságvesztés büntetéséből szabadulva a szülőkkel közösen lakott ingatlan melléképületébe költözött. A nő többször is panaszkodott élettársának, szülei gondozását csicskáztatásnak nevezte, amin a férfi felidegesítette magát és megállapodtak abban, hogy a szülőket megölik.

Tavaly május 24-én egész nap mindketten nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd este 9 óra körül a nő egy ürüggyel kicsalta édesapját a konyhába, ahol a nehezen járó sértettet a férfi egy kisbaltával hátulról leütötte, majd a földre kerülve még legalább tizenháromszor fejen ütötte. Édesapja bántalmazása alatt a nő a sértett nyakát szorította le védekezését leküzdendő. A sértett a bántalmazás következtében néhány percen belül az életét vesztette. A konyhából kiszűrődő hangokat hallva a nő ágyhoz kötött édesanyja kiabálni kezdett, amire a férfi a szobába lépve őt legalább hét alkalommal nagy erővel a baltával fejen ütötte.

A sértettek halálának beálltát követően a vádlottak eltulajdonítottak 80 000 Ft készpénzt, majd elhatározták, hogy a házat felrobbantják. Ennek érdekében kinyitották a konyhában levő gázpalackot, meggyújtották, azonban a robbanáshoz szükséges mennyiségű gáz már nem volt a palackban, csak kisebb tűz keletkezett. Ezután a vádlottak a ruhájukat elégették és a városba indultak szórakozni, majd miután másnap hajnalban a házba visszaértek, észlelték, hogy az nem égett le.

Ekkor a bűncselekmény nyomainak eltüntetése érdekében ágyneműket, konyharuhákat dobáltak a nő apjának holttestére, majd azt meggyújtották. Röviddel ezután, már a reggeli órákban a szomszédok az ingatlanból gomolygó füstöt észlelve értesítették a tűzoltókat, akik a tűz eloltását követően a lakásban levő holttesteket megtalálták, a rendőrséget értesítették.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottakat több ember sérelmére, különös kegyetlenséggel, védekezésre, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, továbbá kifosztás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.