Közélet

Töltsd újra: tovább terjed a Refill-mozgalom Szegeden

Töltsd újra: tovább terjed a Refill-mozgalom Szegeden

2019. október 18., péntek
Töltsd újra: tovább terjed a Refill-mozgalom Szegeden

Két hónap alatt ötven százalékkal megemelkedett Szegeden azoknak a kereskedelmi egységeknek a száma, ahol szívesen és ingyenesen újratöltik kulacsainkat. Tovább terjed Szegeden a Refill-mozgalom.

Lézetik

a refill.hu okostérképe

, amelyen azokat kereskedelmi egységeket jelölik, ahol nem zavarnak el minket, ha újra szeretnénk tölteni flaskánkat, sőt kifejezetten szívesen fogadják, ha betérünk egy üres palackkal. Ez főként a kerékpárosoknak lehet hasznos, de gyalogosok, autósok számára is jól jöhet alkalomadtán. Szegeden augusztus végén még csak

tíz ilyen hely

volt, azonban mostanra 15-re emelkedett a számuk, ami ötven százalékos emelkedés. Azok a kereskedelmi egységek, amelyek részt vesznek a Refill-programban, egy matricával jelzik ezt a bejáratnál.

Az óceánok védelmével, azon belül is elsősorban a műanyagszennyezés megelőzésével fogalkozó City to Sea bristoli civil szervezet felismerte, mennyivel egyszerűbb lenne csökkenteni a palackozott vizek fogyasztását, ha sokkal több helyen lehetne újratölteni a kulacsokat városszerte - írja a kezdeményezésről a

zoldbolt.hu

. Létezik egy másik térkép is, amelyen a nyilvános ivókutakat gyűjtötték össze,

ez itt érhető el

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.