Több tízmillióra büntették meg a szegedi önkormányzatot és kivitelezőjét a rossz bicikliút miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerős a döntés, az önkormányzatnak fizetnie kell. Nem megfelelően építették meg ugyanis a Szeged-Sándorfalva közötti kerékpárutat, amire több százmillió forintot kaptak. 

A szegedi önkormányzatot 35 millió forintra, a kivitelezőt pedig 20 millió forintra büntette meg jogerős döntésében a Közbeszerzési Hatóság, amiért rossz minőségben és nem az előírásoknak megfelelően építették meg több százmillió forintos támogatott forrásból a Szeged és Sándorfalva közötti kerékpárutat.

Lapunk is foglalkozott már a témával olvasói panaszok alapján, de

akkor a szegedi önkormányzat úgy csinált, mintha a probléma nem létezne.

A hivatalos átadás után ugyanis nem sokkal már úthibák jelentkeztek a Szeged és Sándorfalva között megépült kerékpárúton, amely 881 millió forintba került. Az átadott kerékpárút 2,5 méter széles és 6235 méter hosszúságú, tehát kilométerenként több mint 141 millió forintba került.

A fotón jól látszik, hogy nem egy pici hibáról van szó, hanem egy mély, több méteres repedésről. Rosszabb látási viszonyok között egy, az utat, az út hibáit nem ismerő kerékpárosnak minden bizonnyal balesetveszélyes szituációt okozhat.

Kerestük az önkormányzatot korábban, de szokás szerint nem tudtak válaszolni a kérdéseinkre, hallgattak, mint mindig!

Most azonban már nem tudnak hallgatni, ugyanis a büntetés jogerős: ki kell fizetniük a sokmilliós büntetést a kontár munkáért és a nem megfelelő ellenőrzésért.

Előző sztori

Ismét közönségtalálkozót tart a Nemzeti Színház társulata

Következő sztori

Vádat emelhetnek Szegeden az autóbuszt elkötő és megrongáló tini ellen

Legutóbbi hasonló cikkek