Közélet

Több tízmillióra büntették meg a szegedi önkormányzatot és kivitelezőjét a rossz bicikliút miatt

Több tízmillióra büntették meg a szegedi önkormányzatot és kivitelezőjét a rossz bicikliút miatt

2019. október 7., hétfő
Több tízmillióra büntették meg a szegedi önkormányzatot és kivitelezőjét a rossz bicikliút miatt

Jogerős a döntés, az önkormányzatnak fizetnie kell. Nem megfelelően építették meg ugyanis a Szeged-Sándorfalva közötti kerékpárutat, amire több százmillió forintot kaptak.

A szegedi önkormányzatot 35 millió forintra, a kivitelezőt pedig 20 millió forintra

büntette meg jogerős döntésében a Közbeszerzési Hatóság

, amiért rossz minőségben és nem az előírásoknak megfelelően építették meg több százmillió forintos támogatott forrásból a Szeged és Sándorfalva közötti kerékpárutat.

Lapunk is foglalkozott már a témával olvasói panaszok alapján

, de

akkor a szegedi önkormányzat úgy csinált, mintha a probléma nem létezne.

A hivatalos átadás után ugyanis nem sokkal már úthibák jelentkeztek a Szeged és Sándorfalva között megépült kerékpárúton, amely 881 millió forintba került. Az átadott kerékpárút 2,5 méter széles és 6235 méter hosszúságú, tehát kilométerenként több mint 141 millió forintba került. A fotón jól látszik, hogy nem egy pici hibáról van szó, hanem egy mély, több méteres repedésről. Rosszabb látási viszonyok között egy, az utat, az út hibáit nem ismerő kerékpárosnak minden bizonnyal balesetveszélyes szituációt okozhat. Kerestük az önkormányzatot korábban, de szokás szerint nem tudtak válaszolni a kérdéseinkre, hallgattak, mint mindig! Most azonban már nem tudnak hallgatni, ugyanis a büntetés jogerős: ki kell fizetniük a sokmilliós büntetést a kontár munkáért és a nem megfelelő ellenőrzésért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.