Közélet

Sikeresen fut a KEVE program a megyei iskolákban

Sikeresen fut a KEVE program a megyei iskolákban

2019. október 1., kedd
Sikeresen fut a KEVE program a megyei iskolákban

Újabb kilenc oktatási intézmény csatlakozott a KEVE programhoz az új tanévben. Ezzel már a megye huszonhat iskolájában van jelen a biztonságos közlekedésre nevelő program. Az oktatásban egyre nagyobb szerepe lesz az iskolarendőröknek is.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a Szegedi Tankerületi Központ az országban elsőként 2017. szeptember 1-jén indította el a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) néven kidolgozott biztonságos közlekedésre nevelő programját. Első lépésben, 2017 nyarán megtörtént a „pilot” intézmények kijelölése, amelynek során egy városi és egy vidéki intézményt (Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és AMI, valamint Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és AMI) választottak ki. Az első tanévben két iskola három osztállyal kezdte meg a programot. A második tanévtől (2018/2019.) tizenhét intézményben, harmincnégy osztályban zajlott a program. Idén szeptembertől újabb kilenccel bővült az iskolák száma, így már huszonhat intézményben van jelen a KEVE program. A résztvevők nagy száma miatt szükségessé válik az iskolarendőrök bekapcsolása az óralátogatásba. A KEVE órákon elindított folyamatok több iskolai rendezvényhez kapcsolódóan megjelentek, kiteljesedtek. Diákönkormányzati napokon, versenyeken, egyéb iskolai rendezvényeken, de még az Erzsébet táborban is találkozhattunk ilyen tematikájú programmal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.