Közélet

Pályaválasztási vásárt szerveztek Szegeden

Pályaválasztási vásárt szerveztek Szegeden

2019. október 22., kedd
Pályaválasztási vásárt szerveztek Szegeden
Rekordszámú kiállítóval és tematikus napokkal készült a huszadik pályaválasztási vásárra a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A rendezvényt idén a Szent-Györgyi Albert Agórában rendezték meg, ahol 83 kiállító várta a döntés előtt álló, végzős fiatalokat.

A megye minden általános és középiskolájából érkeztek osztályok a programra. A három nap alatt három különböző célcsoportra koncentráltak a szervezők: az elsőn a közép-, a másodikon az általános iskolásokat, majd pedig a családokat fogadták szakmabemutatókkal és pályaválasztási tanácsadással. A középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem mellett nyolc felsőoktatási intézmény mutatkozott be. Ezen kívül 44 középiskola 12 munkáltató és 5 civil szervezet vett részt a kiállításon. Az esemény sajtótájékoztatóján Juhász Tünde kormánymegbízott kiemelte: a felgyorsult világban a fiataloknak nehéz feladat a választás, így a rendezvény célja volt, hogy ehhez minél több információt nyújtson. Budai László, a Csongrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának vezetője arról számolt be, hogy idén 4848-an fejezik be középfokú tanulmányaikat a megyében, közülük pedig 69 százalék tervezi a továbbtanulást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.