/

Palkovics: ’56-ban a magyar fiatalok világraszólót alkottak 

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2019. október 22. Egy résztvevõ a forradalom jelképével, a lyukas zászlóval a kezében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) épülete elõtti 1956-os Mûegyetemi emlékmûnél 2019. október 22-én. MTI/Koszticsák Szilárd

1956 októberében a magyar fiatalok világraszólót alkottak, beverték az első szögeket a kor leghatalmasabb katonai erővel rendelkező nagyhatalmának koporsójába – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden, a budapesti Műegyetemen tartott megemlékezésen.  

Palkovics László úgy fogalmazott: Petőfi óta tudjuk, a magyar fiatalok képesek rá, hogy kiforgassák sarkaiból a világot”. 1956-ban az állampárt elfelejtkezett “erről a sajátos képességről, a magyar ifjúságban rejlő erőről”.

A “szovjetek kiszolgálói, a vidék megnyomorítói” azt hitték, annyira elbántak a magyar néppel, hogy az többé nem áll talpra. Tévedtek, olyan nagyot, hogy abba “az egész kommunista rendszer beleremegett” – mondta a miniszter.

(MTI)

 

Előző sztori

Megszűnhet a Szegeder

Következő sztori

Novemberben érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés

Legutóbbi hasonló cikkek