Kultúra

Nívódíjas festő tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban

Nívódíjas festő tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban

2019. október 22., kedd
Nívódíjas festő tartott tárlatvezetést a Tornyai-múzeumban

A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlat Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotója, Rózsa Luca Sára mutatta be a Tornyai János Múzeumban látható önálló tárlatát a Magyar Festészet Napja programsorozat eseményét felkereső látogatóknak. A művész – aki résztvevője a városban most zajló XX. Hódmezővásárhelyi Festőszimpóziumnak – mesélt alkotói folyamatairól, s arról, miért is lett a kiállítás címe Thy will be done.

Az emberiség történetének konstans jelensége a vallás, amely életünknek magasabb szintű keretet biztosít – fogalmazta meg Rózsa Luca Sára, hozzátéve, aThy will be donea Miatyánk angol formájában aLegyen meg a te akaratod-nak megfelelő sor, jelezvén, hogy a hívő ember elfogadja a felett álló erő akaratának beteljesedését.

A festő képi világának építkezéséről elmondta, megidézi a reprezentatív portréfestészetet, a reneszánsz és a barokk látásmódját, azonban alakjai nem valós személyek. Munkája során nem használ fényképet vagy modellt, kizárólag gondolatait viszi vászonra, a figuráinak nincs arca, neme, egyetlen rasszhoz sem tartoznak, így alkalmasak általánosan érvényes gondolatok megjelenítésére.

A kiállítás november 10-ig, keddtől vasárnapig 10 és 17 óra között látogatható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.