Közélet

Nemesi: Régiós vezető szerepet Szegednek!

Nemesi: Régiós vezető szerepet Szegednek!

2019. október 10., csütörtök
Nemesi: Régiós vezető szerepet Szegednek!

Pásztor Istvánnal, aVajdasági Magyar Szövetsége (VMSZ) elnökével találkozott Nemesi Pál független polgármesterjelölt.

“Az a zárkózottság, ami a jelenlegi városvezetést gazdasági kérdésekben is jellemzi, akár belföldi, akár a határon átnyúló programok keretében, nem folytatható” – szögezte le Nemesi Pál csütörtökön a VMSZ elnökével folytatott megbeszélésen.

Nemesi szerint mind a több mint 31 ezer példányban kitöltött Párbeszéd Szegedért kérdőív eredményei, mind a több ezer szegedivel történt személyes találkozón hallottak azt támasztják alá: a városban élők közül tízből kilencen gazdasági fellendülést várnak attól, ha vasárnap megtörténik a változás Szegeden. A polgármesterjelölt régiós vezető szerepet szán a városnak, amely kapu lehet végre a Vajdaság és Magyarország között – ez utóbbi hasznát a szegediek hosszú évtizedeken át fogják élvezni. A gazdasági kooperáció fontos eleme a Szeged-Szabadka közötti személy- és áruforgalom gyorsítása, amelynek kapcsán Pásztor István elmondta: novemberben írnak alá egy megállapodást, így már jövőre elindulhat a két város közti vasúti szakasz felújítása, és akár 2020-ra már be is fejeződhet. “A vasútvonal felújításával rengeteget fognak javulni az egész térség gazdasági és infrastrukturális adottságai” – hangsúlyozta a VMSZ elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.