Novemberi Szerencsenapok Extra

Nemesi Pál: Okos döntést kell hoznunk jövő vasárnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Okos döntést kell hoznunk jövő vasárnap” – kezdte beszédét szombat délben Nemesi Pál polgármesterjelölt a Tarjáni Családi Pikniken. A Zápor tónál rendezett mini-fesztivál már délelőtt megtelt szegedi családokkal, a környéken lakók mellett volt, aki Szentmihályról érkezett, hogy gondolatokat cserélhessen Nemesivel.

“74 évesen egyetlen vágyam, hogy a fészekből hamarosan kirepülő unokáim itt maradjanak, hogy láthassam őket családot alapítani” – mesélte lapunknak Katalin, aki mozgássérültként nagy nehézségek árán tudott eljutni a rendezvényre. A szentmihályi hölgy elmondta,

10-ből 9 nyugdíjas ismerősének más városba kényszerültek az unokái, mivel Szegeden csak – ahogy ő fogalmazott – “éhbérért” kínáltak nekik munkát.

Az ő unokái 17 és 21 évesek, az egyikőjük még gimnazista, a másik pedig közgazdásznak tanul, ahogy fogalmazott:
“ha Nemesi úr és stábja gyorsan dolgozik, mire ők kikerülnek a munka világába, akár még Szegeden is lehet 250-300.000 Ft-os fizetéssel kecsegtető állásuk.”

Nemesi Pál színpadi beszédében kifejtette, fordulóponthoz érkeztek a szegediek: ha most jól döntenek, pár év alatt Szeged is felcsatlakozhat arra a vonalra, amelyet Kecskemét, Debrecen vagy Győr képvisel, arra a vonalra, amelyről a jelenlegi városvezetés konoksága miatt eddig lecsúsztunk.

A rendezvényen az egész napos játszóház és színpadi programok mellett egy egészségügyi szűrőkamion is részt vett, ahol egyetlen nap alatt közel 300 szegedi győződhetett meg egészségügyi állapotáról. A Nemesi Pál nevével fémjelzett Családi Piknikek sorozata vasárnap a Vértónál folytatódott, ahol délelőtt 10-től az Alma Együttes, déltől Dér Heni lépett fel.

Előző sztori

Szívbeteg gyermeknek gyűjt a Fiatal Családosok Klubja

Következő sztori

Áder János: Batthyány Lajos életútja mutatja, mekkora érték a szabadság és a függetlenség

Legutóbbi hasonló cikkek