//

Megállapodást írt alá a szegedi művészeti kar és a Szabadtéri Játékok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Stratégiai együttműködést kötött a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara. A két intézmény kölcsönösen segíti egymást a jövőben, a távlati cél pedig az, hogy Szeged városa és egyeteme a művészeti oktatás területén is egyedülálló eredményeket érjen el.

Előadó-művészeti és vizuális művészeti területen is gyakorlati tapasztalatra tehetnek szert a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar hallgatói az oktatási intézmény és a Szegedi Szabadtéri Játékok között létrejött megállapodás értelmében. Az együttműködést a napokban írta alá dr. Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója és dr. Nátyi Róbert dékán.

Az ország legnagyobb és egyik legjelentősebb kulturális intézménye valamennyi előadóművészeti műfajban hoz létre produkciókat, emellett a régió legjelentősebb képzőművészeti kiállítóhelyét, a REÖK-öt is üzemelteti. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar az ország meghatározó és a régióban legmagasabb szintű zeneművészeti oktatással foglalkozó önálló egyetemi kara. 2019-es művészeti karrá alakulását követően emellett további művészeti területeken is indít képzést, így vizuális művészeti és előadó-művészeti tanszékekkel bővül.

Ebben jelenthet segítséget az az infrastrukturális és szellemi erőforrás, amellyel a Szegedi Szabadtéri támogatni tudja a képzéseket. Ugyanakkor a Szabadtéri is profitálhat abból a művészeti-szellemi innovációból, melyet a kar képvisel. Az együttműködés távlati célja, hogy Szeged mint egyetemi város nemzetközi szinten is egyedülálló eredményeket érjen el a művészeti oktatás területén, elősegítve a város versenyképességét és kulturális fejlődését.

Előző sztori

Tovább gyűrűzik a szegedi nőverős botrány

Következő sztori

150 milliót érő hamis ruhát találtak a vámosok Csanádpalotánál