Közélet

Megállapodást írt alá a szegedi művészeti kar és a Szabadtéri Játékok

Megállapodást írt alá a szegedi művészeti kar és a Szabadtéri Játékok

2019. október 11., péntek
Megállapodást írt alá a szegedi művészeti kar és a Szabadtéri Játékok

Stratégiai együttműködést kötött a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kara. A két intézmény kölcsönösen segíti egymást a jövőben, a távlati cél pedig az, hogy Szeged városa és egyeteme a művészeti oktatás területén is egyedülálló eredményeket érjen el.

Előadó-művészeti és vizuális művészeti területen is gyakorlati tapasztalatra tehetnek szert a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar hallgatói az oktatási intézmény és a Szegedi Szabadtéri Játékok között létrejött megállapodás értelmében. Az együttműködést a napokban írta alá dr. Herczeg Tamás, a Szabadtéri igazgatója és dr. Nátyi Róbert dékán.

Az ország legnagyobb és egyik legjelentősebb kulturális intézménye valamennyi előadóművészeti műfajban hoz létre produkciókat, emellett a régió legjelentősebb képzőművészeti kiállítóhelyét, a REÖK-öt is üzemelteti. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar az ország meghatározó és a régióban legmagasabb szintű zeneművészeti oktatással foglalkozó önálló egyetemi kara. 2019-es művészeti karrá alakulását követően emellett további művészeti területeken is indít képzést, így vizuális művészeti és előadó-művészeti tanszékekkel bővül.

Ebben jelenthet segítséget az az infrastrukturális és szellemi erőforrás, amellyel a Szegedi Szabadtéri támogatni tudja a képzéseket. Ugyanakkor a Szabadtéri is profitálhat abból a művészeti-szellemi innovációból, melyet a kar képvisel. Az együttműködés távlati célja, hogy Szeged mint egyetemi város nemzetközi szinten is egyedülálló eredményeket érjen el a művészeti oktatás területén, elősegítve a város versenyképességét és kulturális fejlődését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.