Hírzóna

Röszkén koszovói, Csanádpalotán román autócsempész bukott le

Röszkén koszovói, Csanádpalotán román autócsempész bukott le

2019. október 15., kedd
Röszkén koszovói, Csanádpalotán román autócsempész bukott le

A magyar rendőrök a német és az olasz hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyeken - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Egy koszovói állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre október 14-én 14 óra 30 perckor egy német honosságú BMW X5 M50 típusú személyautó vezetőjeként a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt a német hatóságok keresik. Néhány órával később Csanádpalotán akarta elhagyni az országot egy román állampolgárságú férfi az általa vezetett osztrák honosságú Toyota C-HR Hybrid típusú autóval. A rendőrök az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsi alvázszámát meghamisították, az eredeti adatok alapján a járművet az olasz hatóságok körözik. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Makói Rendőrkapitányságon. A nyomozók a csaknem 40 millió forint értékű járműveket lefoglalták.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.