Közélet

Kezdődik a MASZK őszi sorozata Szegeden

Kezdődik a MASZK őszi sorozata Szegeden

2019. október 2., szerda
Kezdődik a MASZK őszi sorozata Szegeden

Nyolc független színházi produkció, köztük kortárs táncelőadások és a k2 Színház premierje szerepel a MASZK Egyesület őszi kollekciójában, amely pénteken kezdődik a szegedi Régi Zsinagógában - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A sorozat nyitóelőadásán a Nézőművészeti Kft. A kézmosás fontosságáról című darabját láthatja a közönség. Scherer Péter művében Katona László és Molnár Gusztáv a higiéniai okfejtések mellett egyéb fóbiákról, a mértékletességről és az emberi érintkezések különböző megnyilvánulásairól is mesél a nézőknek. Raymond Queneau Stílusgyakorlatok című könyvét vette alapul a Másik Produkció a Stílgyak előadáshoz. Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor által írt, rendezett és előadott variációburleszk - melyet hétfőn mutatnak be Szegeden - elnyerte a 2019-es RS9 OFF független színházi fesztiválon a közönségdíját, valamint a legjobb férfi színésznek járó elismerést. Kelemen Patrik Celesztin - égi tünemény és Raubinek Lili Kelly című produkciója október 13-án az Imre Zoltán Program támogatásával jön létre. Kelemen Patrik a tánc poétikus értelmezéslehetőségeit vizsgálja, Raubinek Lili pedig a harsány, egocentrikus és magába zárkózó Kellyt formálja meg. A népszerű sikerkönyv, az Egy gésa emlékiratai című regény ihlette a Színház- és Filmművészeti Egyetem Az én szobám című előadását, melyet Pécz Roland rendezett és Veszelovszki Janka negyedéves színészhallgató ad elő. A produkció az egyetem évad végi közönségszavazásán megosztott első díjat nyert. Hatalmas sikerrel mutatta be tavaly ősszel Szegeden a MASZK Egyesület, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE a Grecsó Krisztián Megyek utánad című regényéből készült előadást, mely október közepén utoljára látható a Tisza-parti városban. Szegedre érkezik a Dollár Papa Gyermekei társulat Móricz Zsigmond regényéből született előadása, az Árvácska is, mások mellett Kulka Jánossal, aki először szerepel a Régi Zsinagóga színpadán. A MASZK Egyesülettel közös bemutatóként kerül színre, és egyszer lesz látható a megújult csapattal dolgozó k2 Színház produkciója, a "magzatMESE" műfaji megjelölést viselő Szittyahintő című darab, mely Sarah Cohen Scali MAX című regényén alapul. A k2 másik produkciója Robert Merle Mesterségem a halál című regényéből született. A Hűséget Benkó Bence rendezte, a darab a társulat tantermi színházi projektjének része, az október 25-i előadása pedig a középiskolások számára ingyenes.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.