/

Évek óta bántalmazta élettársát egy vásárhelyi agresszor

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a hódmezővásárhelyi férfinak, aki éveken keresztül bántalmazta, zaklatta élettársát, amit a bíróság által elrendelt távoltartás alatt is tovább folytatott – közölte a megyei vádhatóság.

A gyanú szerint a férfi 2015 nyara óta az élettársával közösen használt ingatlanban, ittas állapotban havi rendszerességgel bántalmazta élettársát, illetőleg törte össze a bútorokat, vagy más használati tárgyakat. Több alkalommal előfordult az is, hogy a gyanúsított egy baltát vágott a szekrénybe, valamint okozott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket a nőnek.

A sértett 2019 nyarán, mivel már nem bírta tovább elviselni a rendszeres vitákat és bántalmazásokat, megszakította az élettársi kapcsolatot és elköltözött véglegesen a férfitól. A gyanúsított ezt követően sem hagyott fel a zaklatásokkal, bántalmazásokkal, amelyekre a közös gyermekekkel való kapcsolattartások szolgáltattak lehetőséget. Az egyik ilyen alkalommal, augusztus 27-én erőszakkal, a sértett akarata ellenére bement a volt élettárs lakásába, ahol lefejelte, valamint szidalmazta a nőt, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki.

A rendőrség szeptember 3-án gyanúsítottként hallgatta ki a férfit könnyű testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt, illetőleg a nyomozási bíró távoltartást rendelt vele szemben, amely szerint köteles volt magát legalább 200 méter távolságra távol tartani a sértett lakóhelyétől, továbbá köteles lett volna tartózkodni attól, hogy a sértettel közvetve, vagy közvetlenül kapcsolatba lépjen.

A gyanúsított mindezeket figyelmen kívül hagyva szeptember 23-án éjfél körüli időben ittas állapotban megjelent a sértett lakásánál, oda bement, illetőleg felszólítás ellenére sem volt hajlandó onnan eltávozni, megvalósítva így a magánlaksértés bűntettét is.

A többszörösen büntetett előéletű, cselekményei egy részét végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt elkövető gyanúsítottal szemben a járási ügyészség a bűnismétlés veszélye, valamint a távoltartás magatartási szabályainak súlyos megszegése miatt indítványozta a letartóztatás elrendelését. A férfi ugyanis a fentieken túlmenően a távoltartás ideje alatt legalább hat alkalommal kereste fel a sértettet annak lakásában, több esetben ittas állapotban és csak a telefonon értesített rendőrség kiérkezésére volt hajlandó eltávozni.

A járási ügyészség indítványának tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog döntést hozni.

Előző sztori

Lopott olasz luxusterepjárót foglaltak le Csanádpalotán

Következő sztori

Hangfelvétel: megverte kolléganőjét Botka László udvari beszállítója!

Legutóbbi hasonló cikkek