Kultúra

Balázs Fecó ad életműkoncertet a Szegedi Új Zsinagógában

Balázs Fecó ad életműkoncertet a Szegedi Új Zsinagógában

2019. október 1., kedd
Balázs Fecó ad életműkoncertet a Szegedi Új Zsinagógában

Érints meg még egyszer címmel a Szegedi Új Zsinagógában ad életműkoncertet csütörtökön Balázs Fecó. A Kossuth-díjas zenész, énekes, dalszerző a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál keretében lép fel.

"Mindig szerettem Szegeden fellépni. Csodálatos környezetben, egy nagy létszámú zenekarral fogok játszani. Lesznek köztük új kollégák is, és a mögöttem lévő ötven év emlékeit próbálom a színpadon visszaadni" - mondta Balázs Fecó az M1 aktuális csatorna kedd délelőtti műsorában. Mint fogalmazott, számára a dalok jelentik a közös nyelvet a közönséggel, ezekben van az erő. Kiemelte, hogy dalait barátja és alkotótársa, Horváth Attila szövegei hozták csodálatos szinkronba. Beszámolt arról, hogy október 3-i szegedi műsorában az 1967-es Neotontól a tavalyi Korál-koncertig minden benne lesz, ami vele és a zenekarával kapcsolatos. "A templomok, a zsinagógák misztikus jelleget adnak az előadónak. Különös érzés lesz itt fellépni, más környezetben szólalnak meg a dalok és ezt a közönség is érzi. Akárcsak a harminc éve tartó sitkei kápolna melletti koncertek esetében" - jegyezte meg. Balázs Fecó azt mondta, számára a zene a legjobb terápia, bármit is mondanak az orvosok. Hozzátette: drukkol Demjén Rózsinak, hogy mielőbb felépüljön és még az idén színpadra lépjen.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.