Hírzóna

Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden

Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden

2019. október 8., kedd
Amfetaminlabort működtető vádlottakat ítéltek el Szegeden

Jogerősen hét, illetve kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két férfit, akik egy nagykőrösi tanyán 2015-ben hónapokon át amfetaminlabort működtettek.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 33 és 34 éves vádlottat mint tettest és bűnsegédet. Az elsőrendű vádlott 2015 áprilisában megbízta - kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt korábban már elítélt - társát, hogy költözzön be egy nagykőrösi tanyába, ahol kábítószert fognak előállítani. A tanyát állattartás ürügyén bérelték, majd oda kábítószer előállításához szükséges anyagokat és eszközöket telepítettek.

A megállapodás szerint amfetamint állítottak elő kereskedelmi forgalomban, vegyiáru-üzletekben beszerzett anyagokból. A vádlottak a munkafázisokat egymás között felosztották, egy gyártási folyamat során 8-12 gramm drogot gyártottak, az elvárásuk napi három-négy sorozat elkészítése volt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2015. november 20-án házkutatást tartottak a tanyán és felfedezték a droglabort. Ugyanezen a napon a rendőrök egy hódmezővásárhelyi ingatlanban is házkutatást tartottak, ahol röviddel korábban az elsőrendű vádlott 70 gramm amfetamint adott el 105 ezer forintért. A drogot megvásárló - többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is szabadságvesztését töltő férfit - négy év fegyházra ítélte a táblabíróság, kizárva őt a feltételes szabadság lehetőségéből. Az elsőrendű vádlott Kecskeméten is értékesített a drogból. A vádlottak által eladott, illetve értékesíteni kívánt kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak több mint ötszöröse. Döntésével a táblabíróság - kezdeményező szerepére tekintettel - súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által az elsőrendű vádlottra kiszabott hét és fél éves büntetést.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.