Közélet

1956 hőseire emlékeztek a megyei katasztrófavédők

1956 hőseire emlékeztek a megyei katasztrófavédők

2019. október 23., szerda
1956 hőseire emlékeztek a megyei katasztrófavédők

Nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója, alkalmából tartott megemlékezést a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - tájékoztatott a szervezet.

Dr. Bakaity Mónika tű. főhadnagyünnepi beszédében azok emlékét idézte fel, akik 1956-ban azért az eszméért áldozták fel életüket, hogy megteremtsenek egy szabad, független, demokratikus országot. 1956 üzenete az, hogy a szabadság újjá tud születni. A forradalmak ritka pillanatai azért olyan emlékezetesek, mert a nép megtapasztalja saját erejét. Ilyenkor hirtelen a napnál világosabb lesz, hogy nem a történelem formálja a népet, hanem a nép a történelmet. Ma szabadabbak vagyunk, mint 1956 vagy 1989 előtt. De azt a kérdést mégis, minden rendszerben fel kell tenni, hogy vajon most igazán szabadon élünk-e.1956. október 23-a tanulsága, és egyben a magyar forradalmi hagyomány üzenete a következő: nem a népnek kell fölmondania a leckét a hatalom szigorú tekintete előtt, hanem a hatalomnak kell elszámolnia a nép előtt - zárta beszédét a főhadnagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.