Politika

Magyarországra hihetetlen mennyiségű befektetés érkezik - Szeged is a részese lehetne

Magyarországra hihetetlen mennyiségű befektetés érkezik - Szeged is a részese lehetne

2019. szeptember 25., szerda
Magyarországra hihetetlen mennyiségű befektetés érkezik - Szeged is a részese lehetne

Lakossági fórumot tartott Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán, a szegedi Gál Ferenc Főiskolán.Az eseményt megelőző sajtótájékoztatón a miniszter asszony elmondta,Magyarországra hihetetlen mennyiségű befektetés érkezik, jó lenne, hogy ha Szeged is legalább az országos átlaghoz képest részesedne ebből.

- A legfontosabb, hogy alkalmas jelölteket válasszanak az emberek. Én mindent európai dimenzióból nézek. Nagyon fontos, hogy ne törjön meg az a trend, az a dinamika, ami megvan a gazdaságban és az új európai felállásban. Ezért is nagyon fontos a soron következő önkormányzati választás – mondta a fórumot megelőző sajtótájékoztatón Varga Judit. Hangsúlyozta, mindenkit arra biztat, hogy olyan jelöltet válasszon, aki dinamikus együttműködésben tud dolgozni a kormányzattal.

- Magyarországra hihetetlen mennyiségű befektetés érkezik, jó lenne, hogy ha Szeged is legalább az országos átlaghoz képest részesedne ebből

– tette hozzá.

Nemesi Pál független polgármesterjelölt kiemelte, Szeged az elmúlt években a jó gazdasági makrokörnyezet ellenére nem a megfelelő ütemben fejlődött. Szerinte konstruktív együttműködéssel más pályára lehet állítani a város gazdasági helyzetét és akkor dinamikus fejlődés elé nézhet Szeged. - A gazdaság területén az országos rangsorban a vidéki nagyvárosok tekintetében Szeged visszacsúszott a negyedik-ötödik helyre. A megyei kamara szakmai szervezetében azt a célt tűztük ki, hogy az elsők között legyen Szeged – fogalmazott. Hozzátette, akkor van lehetőség bérnövekedésre, ha beruházásokat tudnak a városba hozni, ebben partnerséget lát a kormányzat részéről. Nemesi megemlítette, az elmúlt hetekben azt tapasztalta, hogy számos családban a fiatalok a jobb megélhetés reményében elmentek Szegedről.

- Szeretnénk, ha családok együtt maradnának Szegeden, ez egy erős és fejlett gazdaság mellett lehetséges. Bízom benne, hogy a szegediek az október 13-i önkormányzati választáson a fejlődő jövőre fognak szavazni, amit nyitott együttműködéssel mi fogunk tudni biztosítani

– zárta gondolatait. Varga Judit az előadásában a résztvevőket többek között arra emlékeztette, hogy a jót is érdemes értékelni, még akkor is, amikor minden fellendülőben van. Fontosnak tartja, hogy tudatosuljon az emberekben, mi volt 2010 előtt és milyen volt az önkormányzatok anyagi helyzete, s hogy azóta milyen vidék- és városfejlesztési programot indított a kormányzat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.