Kultúra

Valamennyi korosztályt vár új évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház

Valamennyi korosztályt vár új évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház

2019. szeptember 11., szerda
Valamennyi korosztályt vár új évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház

Valamennyi korosztályt vár új évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház - közölte Kövér László igazgató szerdán a Tisza-parti városban.

Az évadnyitó társulat ülésen a szakember elmondta, hogy az intézmény célja színvonalas előadásokat nyújtani a báb műfaját szerető közönségnek a legkisebbektől kezdve a felnőttekig. A bábszínház szeptember 1-jén már megtartotta az évad első premierjét, de Kardos Tünde japán mesék alapján írta Holdodiglan című műve a bérletes előadások között is szerepel majd. Október 6-án tartják A Szemüveges Szirén című darab ősbemutatóját. Dunajcsik Mátyás művét Scheneider Jankó írta bábszínpadra. December 1-jétől játsszák a Pinokkió című zenés marionettjátékot Adela Moldovan rendezésében. Február elejétől szerepel a klasszikus népmese alapján írt A kiskakas gyémánt félkrajcárja című darab a műsoron. Szilágyi Bálint író feldolgozásában fontos szerep jut ökotudatosságnak, kukásautók és dömperek is feltűnnek majd a színpadon.

Néhány éve indították el a Kamarateremben a legkisebbnek szóló előadásokat. Ezek között az első új darab a Szabadkai Gyermekszínház Pancsoló-maszatoló című produkciója lesz, melyet Branislav Trifkovic írt és rendezett. Márciusban pedig Kovács Petra Körös-körül című meséjét mutatják be.

A felnőtt közönség az Ibsen művéből és a Lewis Carol Alice Csodaországban című meseregényéből készült Nóra, valamint a Kafka hotel című vendégprodukciókat láthatja a szegedi bábszínházban. Screen shoot címmel a társulat az előző évadban mutatta be középiskolásoknak szóló tantermi előadását, a produkciót újabb helyszíneken játsszák, nemcsak Szegeden, hanem távolabbi helyszíneken is. A társulat hamarosan Szabadkán vendégszerepel a 26. Nemzetközi Gyerekszínházi Fesztiválon, majd Aradon lépnek föl a nemzetközi marionettfesztiválon, novemberben pedig Temesváron játszanak a szegedi bábművészek - közölte az igazgató.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.