Közélet

Utoljára irtják a szúnyogokat Csongrád megyében

Utoljára irtják a szúnyogokat Csongrád megyében

2019. szeptember 9., hétfő
Utoljára irtják a szúnyogokat Csongrád megyében

Utolsó hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten még 63 településen lesznek kezelések, Csongrád megyében és a Tisza-tó partján fognak permetezni földi módszerrel.

A szeptemberi meleg, csapadékos időjárás kedvez a csípőszúnyogok szaporodásának. Ennek ellenére szervezett beavatkozásra az elmúlt napokban csak néhány helyen, a fővárosban és a Dráva mentén volt szükség. A szakértői vizsgálatok szerint csípőszúnyogok jelenleg a Tisza-tónál és

Csongrád megye egyes településein fordulnak elő nagyobb számban

. A korai napnyugta miatt mindkét térségben földi kémiai eljárással gyérítik a szakemberek a szúnyogokat.

A szúnyoggyérítés elmúlt tizenkilenc hetében 1326 településen 1 millió 93 ezer hektáron avatkoztak be a szakemberek. A huszadik hétre tervezett 15 ezer hektárral együtt összesen 1 millió 108 ezer hektárra nő a kezelt terület nagysága.

A nyár eleji extrém mértékű szúnyoginváziót a hétről hétre zajló intenzív védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.