Közélet

Új piac épül Zákányszéken

Új piac épül Zákányszéken

2019. szeptember 5., csütörtök
Új piac épül Zákányszéken

Kilencvenmillió forintos pályázati pénzből épül az új, több mint 300 négyzetméteres piac Zákányszéken - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerintA zákányszéki önkormányzat még tavaly májusban nyert támogatást a TOP-pályázaton a „Piaci infrastruktúra kiépítése a helyi termelők termékeinek térnyerése érdekében, Zákányszék" elnevezésű projekt megvalósítására, ami magyarul azt jelenti, hogy új piac épül a településen. A beruházás teljes költsége 90 millió forint, amiből 89 millió 693 ezer 383 forint a TOP-támogatás, a fennmaradó 306 ezer forint pedig önkormányzati önerő. Matuszka Antal polgármester elmondta, az eddigi piac egy szükségmegoldás volt, amely a postának helyet adó ingatlanon kapott helyet. – Fontos a helyi termékek piacra juttatása. Ezek a termékek kiskertekből kerülnek ki, így a termelők egyetlen lehetősége a helyi piac. Másrészt városia­sodunk is, nem mindenkinek van otthon kiskertje, nem mindenki tudja megtermelni a zöldséget-gyümölcsöt és tojást – magyarázta a polgármester. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.