Közélet

Titkolják Botkáék, hogy mit csináltak a milliárdos uszodapénzzel

Titkolják Botkáék, hogy mit csináltak a milliárdos uszodapénzzel

2019. szeptember 30., hétfő
Titkolják Botkáék, hogy mit csináltak a milliárdos uszodapénzzel

12,1 milliárd forintnyi kormányzati támogatást parkoltatott saját számláján a Botka László vezette önkormányzat, és a felszólítás ellenére sem voltak hajlandóak elutalni a pénzt a Magyar Államkincstár hivatalos számlájára. De mit csináltak a milliárdokkal?

A hazai (és nem uniós) költségvetésből finanszírozott Modern Városok Programban

Szeged összesen 16,2 milliárd forintot kapott az államtól a fedett uszoda építésére. Az összegből idén 12,1 milliárd forint érkezett meg a város számlájára. A Miniszterelnökség arra szólította fel a a várost, hogy ezt az összeget az idő közben hatályba lépett jogszabályváltozásra tekintettel tegye át a kereskedelmi számlájáról egy, a Magyar Államkincstárnál vezetett számlára. Az önkormányzat azonban az állam ezen kérését is megtagadta

- indokolta meg a tárca, hogy többek között miért indítottak ÁSZ-vizsgálatot az önkkormányzattal szemben. A tárca szerint a szegedi városvezetés ezzel még jobban átláthatatlanná tette a kormányzati forrás felhasználását. – Ez felveti annak gyanúját, hogy

a város vezetése másra fordította a támogatási összeget

– áll a tárca írásos indoklásában. Hozzátették: mindezekre tekintettel a Miniszterelnökség mint támogató aggályosnak ítélte meg a 16 milliárd forint felhasználását, ezért – a közpénzzel történő felelős gazdálkodás elve mentén – haladéktalanul eljárás megindítását kezdeményezte az Állami Számvevőszéknél.

Botka elszólta magát

Botka Lászlóék egy beismeréssel is felérő közleményt adtak ki az ügyben, amelyben véletlenül elszólták magukat! Adühös közleményben ugyanis

jelen időben utalnak arra, hogy (majd) átutalják a kérdéses összegeta Magyar Államkincstárnál elkülönített számlájára. Tehát eddig nem utalták el oda, ahova kellett volna!

De mi lett a milliárdokkal?

Lapunk még a múlt héten rákérdezett az önkormányzatnál arra, hogy mit csináltak 12,1 milliárddal, miért parkoltatták a bődületesen sok pénzt a saját számlájukon és miért nem utalták el azt a hivatalos eljárásnak megfelelően? Botka Lászlóék napok óta nem tudnak válaszolni ezekre a kérdésre, mélyen hallgatnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.