Titkolják Botkáék, hogy mit csináltak a milliárdos uszodapénzzel

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

12,1 milliárd forintnyi kormányzati támogatást parkoltatott saját számláján a Botka László vezette önkormányzat, és a felszólítás ellenére sem voltak hajlandóak elutalni a pénzt a Magyar Államkincstár hivatalos számlájára. De mit csináltak a milliárdokkal?

A hazai (és nem uniós) költségvetésből finanszírozott Modern Városok Programban

Szeged összesen 16,2 milliárd forintot kapott az államtól a fedett uszoda építésére. Az összegből idén 12,1 milliárd forint érkezett meg a város számlájára. A Miniszterelnökség arra szólította fel a a várost, hogy ezt az összeget az idő közben hatályba lépett jogszabályváltozásra tekintettel tegye át a kereskedelmi számlájáról egy, a Magyar Államkincstárnál vezetett számlára. Az önkormányzat azonban az állam ezen kérését is megtagadta

– indokolta meg a tárca, hogy többek között miért indítottak ÁSZ-vizsgálatot az önkkormányzattal szemben.

A tárca szerint a szegedi városvezetés ezzel még jobban átláthatatlanná tette a kormányzati forrás felhasználását.

– Ez felveti annak gyanúját, hogy

a város vezetése másra fordította a támogatási összeget

– áll a tárca írásos indoklásában. Hozzátették: mindezekre tekintettel a Miniszterelnökség mint támogató aggályosnak ítélte meg a 16 milliárd forint felhasználását, ezért – a közpénzzel történő felelős gazdálkodás elve mentén – haladéktalanul eljárás megindítását kezdeményezte az Állami Számvevőszéknél.

Botka elszólta magát

Botka Lászlóék egy beismeréssel is felérő közleményt adtak ki az ügyben, amelyben véletlenül elszólták magukat! A dühös közleményben ugyanis

jelen időben utalnak arra, hogy (majd) átutalják a kérdéses összeget a Magyar Államkincstárnál elkülönített számlájára. Tehát eddig nem utalták el oda, ahova kellett volna!

De mi lett a milliárdokkal?

Lapunk még a múlt héten rákérdezett az önkormányzatnál arra, hogy mit csináltak 12,1 milliárddal, miért parkoltatták a bődületesen sok pénzt a saját számlájukon és miért nem utalták el azt a hivatalos eljárásnak megfelelően?

Botka Lászlóék napok óta nem tudnak válaszolni ezekre a kérdésre, mélyen hallgatnak!

Előző sztori

Szegedi keresztény értelmiségiek: városunknak változásra van szüksége!

Következő sztori

Hogyan lehetne Szeged a legzöldebb város, ha még az elektromos autókat is büntetik?