Közélet

Szeretetjárat segít az időseknek Mindszenten

Szeretetjárat segít az időseknek Mindszenten

2019. szeptember 4., szerda
Szeretetjárat segít az időseknek Mindszenten

Szeretetjáratot indít az Élő Hit Műhelye Alapítvány és a Városvédő és Szépítő Egyesület Mindszenten. Kezdetnek négy vasárnapot jelöltek meg, amikor segítenek eljutni a templomba azoknak a mozgásukban korlátozott, vagy idős koruk miatt nehezen mozgó városlakóknak, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük - írja a Délmagyar.

– Az ötletgazdák a városvédők voltak, az ÉHM Alapítvány pedig a gyakorlati megvalósítást koordinálja – mondta Nagy László, az alapítvány létrehozója és titkára. Nagy László szerint hét­köz­naponként 10–30-an, vasárnaponként 110–150-en járnak templomba Mindszenten. A nagyobb ünnepeken ez a létszám jóval magasabb. – Vannak Mindszenten olyan hittársaink, akik koruk miatt már nem tudnak elgyalogolni vagy elbiciklizni a templomba. A sze­retetjáratot szeptember 15-én, 22-én, 29-én és október 6-án szervezzük meg. Ez arra szolgál, hogy felmérjük a valós igényeket, hogy hány főnek lenne szüksége erre a segítségre. A négy alkalmat követően ugyanis, ha szükséges, a civil szervezetek összefogásával szeretnénk a szeretetjáratot állandósítani – részletezte. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Kovács Erika)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.