Sport

Stepancic: A Szeged elérkezett arra a szintre, hogy bejusson a final fourba

Stepancic: A Szeged elérkezett arra a szintre, hogy bejusson a final fourba

2019. szeptember 11., szerda
Stepancic: A Szeged elérkezett arra a szintre, hogy bejusson a final fourba

A nyáron a PSG mezét cserélte a Mol-Pick Szegedére a horvát jobbátlövő Luka Stepancic, aki az NSO-nak elmondta, miért volt vonzó számára a magyar klub, beszélt a zongorájáról és azokról a sportolókról, akikre felnéz.

– Milyen Párizs után Szegeden?

– Nyilván teljesen más egy tizenkétmilliós város után, de gyorsan megszoktam, mivel Horvátországban egy hasonló kisvárosban éltem, így kifejezetten kellemesnek és szórakoztatónak találom az itteni életet. Most azért is szeretem jobban a zajos nagyvárosnál, mert nyugodtabb, több ideje van az embernek más dolgokra. Egyébként amikor ide igazoltam, azt hittem, Szeged ennél is kisebb város, de tévedtem, ahhoz elég nagy, hogy meglegyen benne minden, amire szükségem lehet. Biztos vagyok benne, hogy a családom is nagyon fogja élvezni, ha ide költözik: egyelőre Horvátországban vannak, de amint meglesz a megfelelő lakás, ők is jönnek.

– A szegediekről már van benyomása?

– Azt már az első naptól kiszúrtam, hogy az itteniek nagyon szeretik a kézilabdát. Mindenki ismeri a játékosokat, minden nap rám köszönnek, ami nagyon kedves, és ha belegondolok, talán ez a bensőséges érzés a legnagyobb különbség Párizshoz képest. A francia főváros túl nagy volt ahhoz, hogy a kézilabda igazán népszerű legyen.

EGY KIS GYAKORLÁS OVI UTÁN
Luka Stepancic a gólok dobálása mellett egyébre is használja hatalmas átlövőkezeit: zongorázik...„Édesanyám zeneiskolában tanít, így kiskorunkban nekem és a nővéremnek természetes volt, hogy mi is oda járjunk– mondta a kétméteres klasszis. –Hat évig tanultam zongorázni, és nagyon megszerettem, de középiskolában elkerültem másik városba, így abba kellett hagynom a távolság miatt. Azért sok minden megmaradt, néhány évvel ezelőtt újra leültem a zongorához, játszani kezdtem, és mindennap időt is tudtam rá szakítani, miután a kisfiamat elvittem az oviba, kicsit tudtam gyakorolni – és Szegeden is így lesz, mert magammal hozattam a zongorámat is.”

                További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Földi Imre)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.