Írjon nekünk

Közélet

Nyílt levél Garai Szakács Lászlónak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Kedves Laci,

Sportszeretőnek írod magad, de a sportba rúgsz bele azért, hogy politizálhass és tolhasd a Főnököd, Botka László szekerét!

Mert neked Nemesi Pál jut eszedbe a meccsekről, tehát te politizálsz.

Mert neked Orbán Viktor jut eszedbe a stadionról, tehát politizálsz.

Mert te a Püspököt ekézed, tehát politizálsz.

Te nem a sportról írsz, hanem tolod a szekeret!

Kifejtem neked.

Ha sportszerető vagy, akkor talán tudod, hogy mi a sportszerűség, bár ez az írásaidból nem derül ki. Se egyik, se a másik! 

Neked, aki a Nyírségből érkezett Szegedre, talán nem jelent sokat az, hogy itt 3700 ember elmegy vasárnap meccset nézni. Neked ez félház, nekünk kisebb csoda. (Nyíregyházán 1800 néző látta a vasárnapi bajnokit a Vasas ellen…)

Nekünk, itt Szegeden sokat jelent ez a stadion, nagyon vártuk már. Nem elsősorban azért, mert kerékpártároló is járt vele, vagy kellő számú parkolóhely, vagy kulturált mosdó. És az sem különösen fontos nekünk szegedieknek, hogy egyesek a Déli pályaudvart látják benne, ahogy azt írtad. Azért vártuk, hogy meccsre mehessünk, legyen kinek szurkolni.

Neked nehéz megértened, hogy mi sportot szerető szegediek, politikai oldaltól függetlenül is képesek vagyunk összefogni valamilyen ügyért. 

Nekem, mint sportújságírónak szúrja a szemem, hogy szórakozásból a jegyzőkönyvbe firkálsz megjegyzéseket. Ez nem szokás és nem is szabad. Ha pedig már leírod, hogy a játékvezető közepes, akkor illik a cikkben indokolni, hogy miért gondolod ezt. Te azonban sosem indokolsz, csak kijelentesz. Vagy inkább kinyilatkoztatsz!

Neked, a mostani meccsről szóló “cikkedben” is sokkal fontosabb volt Nemesi Pált szapulni; hibát keresni a stadionban és beszólni a Püspöknek, mint arról írni, ami a pályán történt. Ez veled a baj, Laci!

Nekem furcsa, hogy egy meccstudósításba hogyan és miért kerülhet bele a kutyád, meg a haveroddal való üzengetés és miért fontos beleszőni a polgármesterjelöltet egy ilyen cikkbe. Bár valószínűleg ezek nélkül nem tetszett volna a főnökeidnek, mert egy sima szegedi győzelemről írni biztosan marha ciki lett volna. Szerintetek!

Neked, mint Szpari szurkolónak fontos odaszólni a szegedi szurkolóknak (földijeid híresen nincsenek jóban a szegediekkel ugye…), hogy tavaly még a SZEOL-nak szurkoltak. Nyilván átérzed a helyzetüket, mert volt hogy nektek a Kertvárosi FC-nek is kellett kicsit drukkolni, hogy a Szpari megmeneküljön.

Nekem furcsa, hogy  másképp láttad a pályán történteket, bár nyilván szubjektív, ki hogyan értékel. Két csatár tizenegy percnyi remek focijáról írsz, hogy nem tudom például, hogy az első 30 percben te mit csináltál meccsnézés helyett! Illene némi objektivitást beleszőni egy tudósításba, bár ez neked láthatóan nem megy. Sem a sportban, sem a közéletben. 

Laci!

A szurkolók tegnap nem fenyegettek meg senkit! Közölték, hogy nem kérnek a rendszeres mocskolódásból, köpködésből amit a szegedi labdarúgás és a szegedi stadion kapott tőled, tőletek. Nem tudok velük vitatkozni és nem egyetérteni. A meccsről írt “tudósításod” után szerintem egyetlen szegedi sportszerető sem kér a sértett kisember hőzöngéséből, amit művelsz.

Mi, szegedi sportújságírók szeretjük a szegedi csapatokat és cseppet sem érdekel bennünket, hogy ki milyen politikai oldalhoz vagy vallási felekezethez tartozik. Csak az számít, mit csinál a pályán!

Mi, szegedi sportújságírók zrikáljuk a másik csapatnak szurkoló kollégákat, de a cikkünkben nem gyalázzuk az ellenfelet, pláne nem a sajátjainkat. Tiszteljük őket!

Kérlek szépen, ne vedd el a sportot szerető szegediektől, hogy örüljenek a stadionnak, örüljenek a csapat győzelmének.

Ne keverd bele állandóan a politikát a sportba, mert ezzel ártasz Szegednek, és a szegedi sportnak is.

Hajrá Szeged!

Kibédi Péter

Ui.: Rosszul írtad a cikkedben, ezért segítek. Ez a szegedi csapat a Kisvárda elleni meccs után nem játszott Szegeden kupameccset. A Diósgyőr ellen egy edzőmeccsük volt Szegeden. A harmadosztályú mérkőzés mellett pedig a másodosztályban is találkoztak a másik szegedi csapattal.

Tovább olvasom

Hírzóna

A helyi munkavállalókat hozná helyzetbe a Fidesz Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Azaz ne olcsó külföldi munkaerőt alkalmazzanak a nagy cégek.

Tovább olvasom

Közélet

Senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t – mondta Tóth pártelnök Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egyre több politikus hagyja faképnél a szocialistákat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kiderült a nemzeti konzultáció harmadik kérdésköre – videó!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kibedipeter.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivőjének videójából.

Tovább olvasom

Aktuál