Hírzóna

Megrongálta a határkerítést két migráns Röszkén

Megrongálta a határkerítést két migráns Röszkén

2019. szeptember 4., szerda
Megrongálta a határkerítést két migráns Röszkén

A magyar rendőrök két határsértőt fogtak el Röszke közelében, akik az ideiglenes biztonsági határzár megrongálását követően jutottak be az ország területére. Ellenük büntetőeljárás indult - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Készenléti Rendőrség járőrei szeptember 3-án valamivel 22 óra után fogták el a két férfit Röszke közigazgatási területén az ideiglenes biztonsági határzárnál. Egyiküknél egy kézi drótvágó volt, amellyel korábban a kerítést átvágta. Ellenőrzésük során koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat előállították. Ellenük – őrizetbe vételük mellett – határzár megrongálása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.