Hírzóna

Gulyás: A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél

Gulyás: A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél

2019. szeptember 21., szombat
Gulyás: A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítása a fő cél

A polgári-nemzeti-konzervatív szavazók mozgósítását említette a három hét múlva esedékes önkormányzati választások előtti legfőbb feladatnak egy szombati budapesti sajtótájékoztatón a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) által szervezett Polgári Gondola előtt a miniszter arról beszélt, hogy "az ellenzéki pártok a kormány megdöntését tűzték ki célul az önkormányzati választáson", amiből az következik, hogy elutasítanak mindennemű együttműködést. Gulyás Gergely elmondta: a kormány minden települést támogat és számára minden település fontos, de könnyű belátni, hogy eredményesebb lesz az együttműködés azokkal, akik nem a kormánnyal szembeni háborúhoz szükséges eszközként tekintenek az önkormányzati tisztségekre. Az önkormányzati választásokon hagyományosan alacsonyabb a részvétel, mint az országgyűlésin - jegyezte meg a politikus, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy előfordult ugyan, hogy az ellenzék nyerte a helyhatósági megmérettetést, de az akkor megválasztott vezetők mindent megtettek, hogy saját közösségük érdekeit képviselve együttműködjenek a kormánnyal. "Nem teljesen értjük", hogyan lehet egy a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig terjedő összefogásnak az a célkitűzése, hogy ne csupán megnyerjenek helyhatóságokat (...), hanem onnan, háborús hídfőállásokat kiépítve, totális harcot hirdessenek a kormánnyal szemben - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hangsúlyozta: a kormány bárkivel nyitott az együttműködésre, és azt remélik, hogy hasonló hozzáállású vezetőket választanak három hét múlva a polgárok. Gulyás Gergely arról is beszélt: az ellenzéki politikusok a kampányban általában olyan területeken tesznek ígéreteket - adózás vagy egészségügy -, amelyekben polgármesterként nincs hatáskörük, ugyanakkor nem ígérnek semmi olyat, amelyért településvezetőként ők maguk valóban tehetnének. Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP), Várpalota polgármestere azt nevezte a választás tétjének, hogy folytatódik-e "a békés, nyugodt, higgadt városépítés, vagy pedig jön helyettünk a káosz, a békétlenség (...) és a háborúskodás a kormányzattal". Hangsúlyozta: kilenc éve adósságban úszott Várpalota, ahová azóta 30 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett, fejlődő pályára állítva a várost. Vári Attila, Pécs kormánypárti polgármesterjelöltje azt hangsúlyozta: a rendszerváltás vesztese volt a baranyai megyeszékhely, amely mindig akkor élte virágkorát, amikor be tudta tölteni régiós központ szerepét. "Mi együtt a kormánnyal tudjuk ezt a régiós központ szerepet betölteni, és nem valami ellen és valaki ellen küzdünk, hanem Pécs városáért és a pécsi polgárokért fogunk küzdeni" - fogalmazott. Vízkelety Mariann, az MPEE elnöke azt hangsúlyozta: a huszonnegyedik éve egy dunai hajón megrendezett Polgári Gondola tematikája mindig a polgári gondolat, szellemiség szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró téma, idén például az önkormányzatiság köré szerveződik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.