Közélet

Fidelitas: Ma is jól jött volna a harmadik Tisza-híd

Fidelitas: Ma is jól jött volna a harmadik Tisza-híd

2019. szeptember 2., hétfő
Fidelitas: Ma is jól jött volna a harmadik Tisza-híd

Figyelemfelhívó kampányt indított az iskolakezdés alkalmából hétfőn a szegedi Fidelitas. A szervezet elnöke, Korponyai Ernő szerint több sebből vérzik a helyi tömegközlekedés.

A szegedi Fidelitas szerint változást kell eszközölni a város közlekedésében. Korponyai Ernő, a szervezet elnöke elmondta, tisztán látszik, hogy Szeged úthálózata nem alkalmas arra, hogy a fokozott mértékű forgalom haladjon. "De az is látszik, hogy egy átlagos iskolanapon sem tudják a közlekedés úgy megszervezni, hogy ne legyen ebből fennakadás" – mondta. Ezután egy táblát szúrtak le az Aradi vértanúk terén. "A város több pontján helyezünk el ilyen táblákat" – jelentette ki.

Korponyai úgy véli, a fejlődés érdekében a harmadik Tisza-hidat kell felépíteni.

"Botka László ezt minden polgármesteri kampányában megígérte, mégsem épült fel a mai napig" – hangsúlyozta a Fidelitas elnöke, aki szerint sürget az idő a híd kapcsán, ugyanis Szegeden az elmúlt időszakban több autót regisztráltak, mint korábban.

Ezután hozzátette: a lámpás forgalomirányítás sincs megfelelően kidolgozva, mindemellett a közlekedést sem hangolták össze.

"Iskolakezdésre megint sikerült a város egyik legforgalmasabb csomópontját széttúrni,

ezért áll a forgalom, ahogy ez most is jól látszik" – fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.